0
Košarka

FOTO: STARSPORT

MUNDOBASKET: Ovo su sve grupe svetskih kvalifikacija, evo sa kim Srbija igra prvo, Ameri imaju novi zadatak (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 08.05.17 u 12:07

Predstavljamo vam sve grupe svetskih kvalfikacija za Mundobasket u Kini 2019. godine, kao i novi trofej koji je FIBA skovala za novog šampiona planete.

Vest koja je od juče poznata glasi da se Srbija u kvalfikacijama za Svetsko prvenstvo sastaje sa selekcijama Nemačke, Gruzije i predkvalfikanta. Sada je poznat i termin utakmica, te će ‘orlovi’ u prvom kolu 24. novembra dočekati predkvalfikanta, posle slede tri gostovanja 27. novembra, 22. februara i 25. februara Gruziji, Nemačkoj i predkvalfikantu, pa onda slede domaćinstva Gruziji i Nemačkoj. Drugi krug kvalfikacija na programu je od 13. do 17. novembra 2018. godine, treći je od 29. novembra do 3. decembra, a četvrti od 21. do 25. februara 2019. godine.

Svetsko prvenstvno na programu je od 31. avgusta do 15. septembra 2019. godine u Kini. NBA igrači neće učestvovati u kvalfikacijama kada je reč o kolima koja se igraju u novembru i februaru. Iako je Amerika najavila da na SP više neće voditi NBA zvezde to bi moglo da se promeni, jer je FIBA promovisala novi pehar šampionu sveta, što bi za SAD mogao da bude izazov. Evo svih kvalfikacionih grupa od Azije preko Evrope do Amerike.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter