0
Evropske lige

PREMIJER LIGA: ‘Tobdžije’ se ne odriču Lige šampiona, na ‘Emirejtsu’ pao Junajted (VIDEO)

Objavljeno: 07.05.17 u 18:55

Fudbaleri Arsenala su na domaćem terenu slavili u derbiju protiv Mančester junajteda sa 2:0 u okviru 36. kola Premijer lige i tako ipak sačuvali izglede da u finišu prvenstva izbore mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Ekipa Arsena Vengera bila je dosta konkretniji tim tokom većeg dela meča i na kraju zasluženo upisala pobedu, a oba pogotka pala su na samom startu drugog poluvremena i to u vrlo kraktom vremenskom razmaku.

Prvi su na ovom meču ozbiljnije zapretili domaći i to u 9. minutu preko Aleksisa Sančeza, ali je De Hea bio na visini zadatka. Zatim je usledio mirniji period do 30. minuta da bi „Tobdžije“ u razmaku od minut zapretile preko Velbeka i Čembrlejna.

Ipak najbolju šansu propustio je Vejn Runi u 32. minutu, kada je nakon greške odbrane Arsenala izašao sam pred Čeha, ali je iskusni čuvar mreže ipak bio uspešniji u ovom duelu pa se na odmor otišlo bez golova.

Početak drugog poluvremena doneo je munjevito razrešenje utakmice, jer je londonski tim sa dva pogotka u razmaku od tri minuta zatresao mrežu „Crvenih đavola“.

Najpre je u 54. minutu udarcem iz velike udaljenosti mrežu Mančestera načeo Granit Džaka, doduše uz malu pomoć Erere kojeg je lopta na putu ka golu zakačila i malo promenila pravac.

Utakmica je praktično rešena već u narednom napadu, tačnije u 57. minutu, kada je nakon milimetarski preciznog centaršuta Okslajda Čembrlejna, Dani Velbek duplirao prednost Arsenala i ispostaviće se postavio konačan rezultat.

Predhodno je ovog popodneva odigran i meč između Liverpula i Sautemptona koji je završen bez pogodaka, a tragičar meča bio je Džejms Milner koji je u 66. minutu propustio da realizuje jedanaesterac.

 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter