0
Košarka

FOTO: STARSPORT

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ: Sve zavisi od nas, moramo da pokažemo maksimalnu profesionalnost i fleksibilnost

Objavljeno: 07.05.17 u 19:15

Košarkaška reprezentacija Srbije danas je saznala rivale u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine u Kini, a tim povodom oglasio se i selektor Aleksandar Đorđević.

„Orlovima“ će na putu ka Kini rivali u kvaliikacijama biti reprezentacije Nemačke, Gruzije kao i još jedan tim iz predkvalifikacija, a selektor smatra da Srbija treba da prvenstveno gleda na sebe.

-Kao i uvek, kada je u pitanju određivanje grupa za neko takmičenje uvek ističem istu stvar – pre svega, moramo da gledamo u svoj „tanjir“ i da se bavimo pripremom tima u odnosu na uslove sasvim novog sistema takmičenja u ovim kvalifikacijama. Primili smo k znanju imena rivala u grupi i svakog protivnika respektujemo, a naš cilj je, naravno, da se kvalifikujemo na Svetski kup 2019-, rekao je Đorđević.

Selektor ističe da je ovaj novi sistem takmičenjima nešto novo za sve ekipe, te da je vrlo važno da svi pokazu profesionalan odnos i prilagodljivost okolnostima koje će ove kvalifikacije doneti.

-Ovakav sistem takmičenja sa kojim niko nema iskustva zahteva i novi pristup svih nas. Svaki pojedinac mora da da sve od sebe i pokaže maksimalnu profesionalnost i fleksibilnost u odnosu na obaveze koje će ove kvalifikacije iziskivati- jasan je Đorđevim.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter