0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

REČ PARTIZANOVOG JUNAKA I UMALO TRAGIČARA: Stevanović objasnio šta se desilo kod gola Javora (VIDEO)

Objavljeno: 06.05.17 u 09:31

I posle utakmice 34. kola crno-beli suvereno vladaju SLS. Gostovanje u Ivanjici protiv ekipe Javor Matisa donelo je nova 3 boda i 32. utakmicu bez poraza.

Iako su na sam dan puta ostali bez prvog golmana Filipa Kljajića, crno-beli su pobedili i zauzeli prvo mesto na tabeli golovima Uroša Đurđevića u 47. i 55. minutu za rezultat od 1:2.

Odmah posle utakmice za Partizanov sajt govorili su golman Nemanja Stevanović i strelac oba pogotka za Partizan Uroš Đurđević.

Sudbina golmana je takva, dok neko ne ode ili se ne povredi, sledeći mora da čeka svoju priliku?

– Tako je kod nas golmana – započinje priču Nemanja Stevanović.

– Žao mi je što se Kljaja povredio, sigurno nisam želeo na ovakav način da stanem na gol. Zaista mi je teško palo to što mu se desilo, mi se svi držimo zajedno. Zna i on to dobro, čuli smo se. Znam kako bi meni bilo da mi se to desilo, pa ne želim ni njemu da tako bude. Želim mu zaista brz oporavak.

Da li je bilo pozitivne treme pred meč sa Javorom? Fali li golmanima utakmica u rukama?

– Sigurno da je kontinuitet bitan za golmana, ali i u Čukaričkom sam bio u ovakvoj situaciji, pa znam da se nosim sa čekanjem šanse.

Šta se zapravo desilo kod gola za Javor?

– Kontra Javora, Vulićević je ostao sam sa dva igrača. Pokušali smo on jednog, a ja drugog da zatvorimo. Daleko je bio, a nisam neko ko čuva sebe, već sam pokušao za ekipu da presečem loptu i sprečim izlazak jedan na jedan na mene. Nisam uspeo ovaj put, ali sam siguran da ću sledeći put uspeti.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Da li imaš svoje rituale pred izlazak na teren?

– Imam, veoma sam pobožan, pa se većina njih odnose na neke stvari vezane sa opremom.

Kljajić voli da priča sa igračima u zadnjoj liniji, a ti?

– Sa Ostojićem sarađujem od BSK-a, pa sad i ovde sa Partizanom. Tu je iskusni Vulićević uz Miletića i Milenkovića, tako da se sa njima nije teško uklopiti se i sporazumeti na terenu.

Dug put, pa oporavak, treninzi i u sredu polufinale Kupa Srbije sa Vojvodinom?

– Jako teška utakmica nas očekuje. Ali mi smo Partizan i uvek idemo na pobedu. Verujem da ćemo se plasirati u finale i obradovati navijače.

 

A post shared by markojankovic (@marko10j) on

Uroš Đurđević je postigao svoj 21. gol u Superligi. Vreme se u Ivanjici, kažu, promenilo nekoliko puta u 30 minuta do pred sam početak utakmice?

– Veoma je teško bilo vreme za igru, kiša i vetar. Teren je bio jako težak, posebno drugo poluvreme. Ipak najvažnija su tri boda!

– Veoma bitna pobeda za nas. Sada smo prvi na tabeli i videćemo koliko ćemo dugo još ostati. Iskreno se nadamo da ćemo u nedelju biti na istom mestu kao i sada. Nastavili smo niz nepobedivosti što je veoma važno. Što se tiče prvog gola, uvek čekam tu negde loptu kod druge stative. Našao sam se na pravom mestu i nije mi bilo teško da postignem gol. To su najlepši golovi za napadače.

U sredu 10. maja od 18h očekuje vas druga utakmica polufinala Kupa Srbije?

– Brzo nas zaista očekuje još jedna teška utakmica, ali imaćemo vremena da se odmorimo, dobro pripremimo za Vojvodinu i da izborimo plasman u finale kupa. – kaźe Đurđević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter