0
Evropske lige

BUNDESLIGA: Dortmundu derbi za Ligu šampiona, Bajern slavio minimalcem protiv ‘fenjeraša’

Objavljeno: 06.05.17 u 17:55

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda ostvarili su izuzetno važan trijumf na domaćem terenu, pošto su u direktnom duelu za treće mesto savladali Hofenhajma sa 2:1.

Domaćin je odlično startovao na ovom meču i već posle četiri minuta igre poveo preko Marka Rojsa. Deset minuta kasnije moglo je biti i 2:0 ali je Obamejang propustio da realizuje jedanaesterac.

Drugi deo utakmice doneo je veliku borbu jer su gosti želeli da dođu barem do boda koji bi ih sačuvao na poziciji koja donosi direktan plasman u Ligu šampiona, međutim nade im je raspršio Obamejang koji je u 82. minutu dupliro prednost „Milionera“.

Da završnica ne protekne bez uzbuđenja postarao se Kramarić, koji je u 86. minutu sa penala prepolovio prednost Dortmuna ali to je bilo sve što su gosti uspeli da urade na ovom meču.

Pobedu je ovog popodneva ostvario i Bajern, koji je na domaćem terenu savladao ekipu Darmštada sa 1:0. Strelac jedinog pogotka na „Alijanc areni“ bio Bernat u 18. minutu na asistenciju Riberija a gosti su u završnici propustili da dođu do boda, pošto je u 86. minutu Altintop propustio da realizuje penal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter