0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLS: Burno u Ivanjici – mačka, penal, prekidi i pobeda Partizana za prvo mesto! (VIDEO)

Objavljeno: 05.05.17 u 21:52

Partizan je u 34. kolu Superlige Srbije izvojevao vrlo tešku pobedu u Ivanjici nad Javor Matisom rezultatom 2:1 (0:0) i tako ponovo zauzeo prvo mesto na tabeli.

Četiri kola pre kraja šampionata Partizan i dalje juri Crvenu zvezdu na prvom mestu, jer iako imaju isti broj bodova na tabeli, crveno-beli imaju prednost zbog prvog mesta na kraju regularnog dela.

Koriste crno-beli svaku priliku da prebace pritisak na stranu ‘večitog’ rivala i to su uradili i večeras, pobedom nad Javor Matisom u Ivanjici, ali su se dobro preznojali za pobedu i nastavak niza nepobedivosti.

Partizan je u prvom poluvremenu imao potpunu kontrolu igre i lopte, posed je u velikoj meri bio na njegovoj strani, ali kao da nisu znali kako da napadnu, te su sporadičnim pokušajima ipak nedovoljno ugrožavali Đogatovića na golu domaćina.

Istina, imali su zbog čega da se bune gosti iz Beograda jer je Aleksandar Vasić u 36. minutu propustio da dosudi, reklo bi se, očigledan penal zbog starta nad Urošem Đurđevićem, ali je prekršaj Tomanovića prošao neopaženo od strane glavnog arbitra.

I to je, osim neubedljivih pokušaja iz daljine, bilo sve što smo videli u prvih 45 minuta.

(Izvor: youtube / FK Partizan Beograd)

Međutim, već u nastavku ‘parni valjak’ je ubacio u veću brzinu i već posle 90-ak sekundi postigao prvi gol na meču. On je bio delo Uroša Đurđevića, koji je posle kornera Marka Jankovića sa desne strane iskoristio propust u petercu Javora i ostao sam na drugoj stativi, te mu nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu.

(Izvor: youtube / AM Video 7S)

Samo osam minuta kasnije Partizan je povisio svoje vođstvo i to sa ‘bele tačke’. Ovog puta Vasić nije imao izbora i morao je da pokaže na ‘kreč’ posle starta Đogatovića nad Jankovićem, a to je u 2:0 pretvorio ponovo – Đurđević.

(Youtube/AM Video 7S)

Taman kada se činilo da je Partizan prelomio utakmicu u svoju korist, desio se veliki propust golmana Nemanje Stevanovića. On je neshvatljivo istrčao da preseče kontru Javora na oko 45 metara od svog gola, promašio je loptu i Eliomar Silva, inače bivši igrač Partizana, iz prve je šutira i pogodio gol bivšeg kluba. Prednost gostiju je neočekivano bila prepolovljena.

(Izvor: youtube / AM Video7S)

Partizan od tog momenta nije više pretio golu Javora, ali jesu domaćini, koji su preko Terzića u 66. minutu napali izjednačenje, ali je Stevanović bio znatno sigurniji nego par minuta ranije.

Odličnu priliku imao je i Vuk Mitošević posle slobodnog udarca sa oko 18 metara, ali je šutirao preslabo i Stevanović je ponovo intervenisao.

Partizan se do kraja umešno odbranio i ponovo zaseo na prvo mesto, gde će biti najmanje do sutra oko 19 časova, kada će čekati ishod meča između Voždovca i Crvene zvezde, koji svoj meč počinju od 17 sati.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

JAVOR – PARTIZAN 1:2 (0:0)
(Eliomar 62 – Đurđević 47, 55 p.)

Superliga Srbije, 34. kolo
Stadion kraj Moravice u Ivanjici
Gledalaca: 1.500.
Sudija: Aleksandar Vasić.

JAVOR: Đogatović – Terzić, Karišik, Milović, Amanović – Tomanović, Milanović – Mitošević, Eliomar, Sević – Tripković. Trener: Srđan Vasiljević.

PARTIZAN: N. Stevanović – Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić – Jevtović, Kosović – Janković, Đuričković, Leonardo, Đurđević. Trener: Marko Nikolić.

[/stextbox]

 

Rezultati by SofaScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter