0
Košarka

FOTO: STARSPORT

CIRBESOVA SREĆA: Saša Đorđević usrećio svog centra, ali pošteno razočarao navijače Partizana

Objavljeno: 05.05.17 u 21:46

Pre oko dva meseca, Maik Cirbes je otkrio da vodi pravi mali „rat“ sa trenerom Aleksandrom Đorđevićem zbog akcije koju je selektor Srbije nazvao „Partizan“. Sad, početkom maja meseca, Cirbes je otkrio – Đorđević pulenima zadaje i akciju „Crvena zvezda“!

– Istina, imamo akciju po Partizanu… Na početku nisam hteo da je igram. Sad imamo i „Crvena zvezda„, pa mi prija. Doduše, ne znam da li je zbog mene ili iz nekog razloga drugog nazvao tako, rekao je Cirbes kroz osmeh, nakon čega je otkrio da postoje i „peckanja“;

– Često se zadirkujemo zbog toga što je trener igrao u Partizanu. Mada ih je više, tu je i Vladimir Lučić, dodao je Cirbes.

Novinari su ga pitali da prokomentariše razliku srpske i nemačke košarke:

– Oni su pozitivno fanatični, bezrezervno vole klub i podržavaju ga. Impresioniralo me je to. Voleo bih da na mečevima Bajerna i Bamberga ima malo više emocije, strasti, ali ne i huliganizma. Mada, nemački mentalitet je drugačiji, pa su i navijači takvi.

Upitan da kaže šta bi nemačka košarka kao takva mogla da nauči od srpske, Cirbes je rekao da je već mnogo naučila:

– Teško je govoriti o tome bez generalizacije. Mnogo trenera odavde je ubacilo elemente srpske košarke, najbolji primer je Henrik Redl, sa kojim sam radio. On je dugo igrao za Svetislava Pešića, mnogo je naučio od njega, Sve je izmešano.

A obrnuto?

– Iskreno, mislim da ne. Možda tačnost, ali teško da srpska košarka nešto može da nauči od nemačke, zaključio je Cirbes kroz osmeh, dodavši da je teško privići se na Nemačku, pošto se u Srbiji igra košarka sa mnogo više kontakta, dok u Nemačkoj po utakmici bar dva puta napravi faul u napadu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter