2
Košarka

FOTO: Starsport

PEŠIĆEVA IZJAVA UZDRMALA SRBIJU: Đorđević napušta klupu reprezentacije!?

Objavljeno: 04.05.17 u 14:24

Prema izjavi nekadašnjeg selektora Jugoslavije, Svetislava Pešića, ovogodišnji Eurobasket biće poslednje takmičenje na kojem će Đorđević predvoditi Srbiju.

Košarkaški stručnjak koji je sa Jugoslavijom osvajao zlata na Evropskom prvenstvu 2001 i svetskom prvenstvu u Indijanapolisu godinu dana kasnije, izjavom za „Vice“ uzdrmao je košarkaškku javnost Srbije.

Naime on u intrvjuu za „Vice“ rekao da će Eurobasket 2017. biti poslednje takmičenje na kojem će Sale Đorđević predvoditi Srbiju kao selektor.

-Za Sašu je možda dobro da vodi i reprezentaciju i klub, ali kada se završi Evropsko prvenstvo, on se, koliko znam, više neće baviti reprezentativnom košarkom, već samo Bajernom.- rekao je Pešić kojeg je Đorđević nasledio na klupi Bavaraca.

-Koliko znam i koliko sam informisan, on ima obavezu da vodi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu i nakon toga da se bavi klupskom košarkom, što je sasvim normalno, jer je nemoguće voditi klupsku i reprezentativnu košarku. To je praktično nemoguće-, ponovio je svoje reči trofejni stručnjak.

Aleksandar Đorđević je selektorsku funkciju preuzeo 2013. godine od Dušana Dude Ivkovića, a do sada je osvojio srebra na Svetskom prvenstvu u Španiji i Olimpijskim igrama u Riju.

0
0

2 Komentara

  1. a zašto drotino bilo je i vreme a kad nam je taj donio zlato 1995,pa srebro 1996,pa zlato 1997 pa zlato 1998 onda ti je valjao smrade.eto vam ćoravog njega stavite koji i rusi košarku

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter