0
Košarka

FOTO: STARSPORT

CRNA GORA: Bez iznenađenja, Budućnost je šampion! (FOTO)

Objavljeno: 04.05.17 u 00:11

Imao je tim iz Bara svoje šanse, ali ih nije iskoristio.
Budućnost je u ‘Morači’ odbranila zvanje šampiona Crne Gore.

Nije se činilo da će ovoliko neizvesosti biti na kraju meča, kada se sagleda kako je furiozno domaći tim krenuo u majstoricu. Već krajem prvog kvartala su Podgoričani imali dvocifreno vođstvo. Tokom druge deonice je Mornar zaigrao znatno bolje, bio pravi rival Budućnosti, ali ni tempo domaćina nije opao.

Nastavilo se sa egalom i u narednoj četvrtini, Budućnost je držala na rastojanju Barane koji su pokušavali da dođu do šanse za preokret ali im u tim momentima nije polazilo za rukom. Usledila je izuzetno uzbedljiva poslednja četvrtina, u kojoj je ključan igrač za domaće bio Nemanja Gordić. Vodio je domaći tim 72:67 kada je usledila trojka Volera, onda je sa bacanja bio precizan Gordić, a isti igrač je novom trojkom za Mornar doneo minus od samo pola koša na pet sekundi do kraja. Novi faul je bivšeg igrača Partizana ponovo poslao na liniju penala, pogodio je oba i doneo titulu Budućnosti jer je Bakić promašio trojku za produžetak.

Najbolji je u majstorici bio Nemanja Gordić sa 15 poena, na drugoj strani je Elis ubacio 12, kao i Voler.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter