Fudbal je bez premca najpopularniji sport u Srbiji. Pored toga što ga veliki broj ljudi igra rekreativno, još je veći broj onih koji obožavaju da nedeljna popodneva provedu uz male ekrane i prenos neke od liga širom sveta.

I, koliko god tenis ili bilo koji drugi sport u nekom momentu odskočili po popularnosti zbog uspeha nekog domaćeg takmičara, fudbal i košarku ništa neće još dugo nadmašiti.


Bar kad je u pitanju sam sport.

No, to isto nije moguće sa sigurnošću tvrditi, ako pogledamo dešavanja u poslednje vreme, koja okružuju najvažniju sporednu stvar na svetu – o silnim prepucavanjima na relaciji Crvena zvezda – Partizan, međusobnim optuživanjima i konstantnom paklenom pritisku na arbitre, a potom osipanju drvlja i kamenja u slučaju greške, izlišno je već pričati.

Tužnu notu svemu tome daje pogled na utakmice nižih rangova, koje bi trebalo da budu, po nekoj logici stvari, lišene “težine” koju nosi borba za titulu šampiona Srbije. Umesto uživanja u igri na, poetski napisano, travnatom tepihu, u poslednja dva dana dogodile su se neke situacije koje nas teraju da se zapitamo – da li fudbal u Srbiji ima bilo kakvu poentu?

Smederevo i Mihajlovac su odigrali veoma čudan susret, gde je Smederevo, nakon vanserijskih grešaka golmana Mihajlovca, stiglo do pobede od 4:3, iako je na poluvremenu rezultat bio 2:0. Nije sporan preokret kao takav, već golovi koji su, blago rečeno, smešni.

Da ovaj meč ubrzo padne u zapećak pobrinuli su se fudbaleri Jagodine, koji su, izrevoltirani lošim suđenjem u Vranju (dva isključena fudbalera i penal za Dinamo u 95. minutu), seli na travu i odbili da nastave da igraju. Na kraju, susret je okončan sa 2:1 za Dinamo, a još jednom je sa fudbalskih terena u Srbiji poslata slika koja kaže da je sport u ovoj zemlji na poslednjem mestu, čak i kad je u pitanju fudbalski teren.

(Youtube/SuperGamer Girl)