0
Domaći fudbal

FOTO:STARPSORT

VREMEPLOV: Nakon šokantne smene, Zengina Zvezda je ‘sijala lepše’ (VIDEO)

Objavljeno: 03.05.17 u 00:07

Predsednik Dragan Stojković je neočekivano doveo Valtera Zengu umesto Ratka Dostanica.
Retko se dešavalo da se treneri smenjuju tokom priprema, a to je učinjeno u Crvenoj zvezdi na leto 2005. godine, dok se ekipa spremala u Austriji.

Tadašnji predsednik Dragan Stojković Piksi i sportski direktor Stevan Dika Stojanović su uručili otkaz Ratku Dostaniću posle poraza od Utrehta (2:1).

Ekspresno je ‘ustoličen’ na klupi Valter Zenga, što se pokazalo kao pun pogodak. Italijan je uspeo da eliminiše Bragu i crveno-bele odvede u grupnu fazu Lige Evrope, a minut ga je delio od pobede u Strazburu i evropskog proleća.

Pamtiće se velika pobeda nad Romom, povratak publike na stadion. Sjajni trener sa svojim saradnikom Masimom Pedraćinijem je imao harizmu, ali i čvrstu ruku i pravi sistem, tako da je pored osvojene duple krune te 2006. godine ušao u istoriju. On je bio jedini trener koji je uspeo sa Crvenom zvezdom da na 15 utakmica na ‘Marakani’ ostvari isto toliko pobeda. Letnji rizik smenom trenera u čuvenoj banji ‘Batahmandorfu’ se često spominje, kada se zavrti točak u nazad.


(Izvor: YouTube/Circulation)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter