1
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

STIŽI MILIONI U ČUKU: Erhan Mašović četiri godine u Klub Brižu

Objavljeno: 03.05.17 u 14:10

Osamnaestogodišnji štoper Čukaričkog Erhan Mašović novi je igrač belgijskog Briža, a ugovor je potpisao na četiri godine koliko je proveo i u srpskom klubu na Banovom brdu.

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da je reč o velikom transferu za naše uslove, da su svi u klubu prezadovoljni, kao i da je Mašović odabrao pravu sredinu za svoj napredak, jer u Belgiji vole da forsiraju mlade igrače.

– Nama ovaj transfer nije neko veliko iznenađenje, radimo na tome od novembra. Čukarički ima pravo na procenat od dalje prodaje, a o ciframa iako će se verovatno pojaviti, ja ne mogu da pričam – rekao je Matijašević i dodao da Mašović više nema pravo da nastupa za Čukarički.

Upitan o proceni Transfermarkta od 500.000 evra za do nedavno našeg štopera, Matijašević je naveo da se radi o višestruko skupljem transferu.

– Igra Mašovića se prati već dugo i bilo je više zainteresovanih klubova za njega, ali je Briž bio najkonkretniji. Vlasnik Čukaričkog Dragan Obradović, potpredsednik Nenad Mirosavljević i ja smo se bavili time izvesno vreme. Uradili smo dobar posao iako nam rezultatski nisu bili bajni dani. Deveti smo na tabeli, ali tvrdim da naš klub funkcioniše najbolje u Srbiji i funkcionisaće ako ovako nastavi. Priče rekla-kazala o puštanju utakmica i sličnim stvarima nisu tačne i ne zanimaju nas.

Direktor je dodao da je vezano za Mašovićev transfer mnogo pomogao bivši igrač Čukaričkog Darko Pivaljević i njegova dva prijatelja.

– Uverio sam se da je Pivaljević značajno ime u belgijskom fudbalu, a ovo mu je među prvim većim transferima i on će nam pomagati ubuduće. Veliko mu hvala.

FOTO: FK Čukarički

Matijašević je istakao i da je uspehu Mašovića sigurno doprineo ceo prvi tim – ekipa i stručni štab Čukaričkog, a posebno se zahvalio svim trenerima kako iz prvog tako i iz omladinske škole Čukaričkog.

– Erhan je došao kod nas iz svog rodnog Novog Pazara gde je trenirao u školi fudbala AS kod Adema Preljevića, a u Čukaričkom ga je dočekao tadašnji direktor omladinske škole Zoran Popović. Trenirali su ga kao mlađeg kadeta Vladimir Kožul, kao kadeta Veličko Kaplanović i u omladinskom uzrastu Mihajlo Jurasović. Kod Zorana Popovića kasnije kao šefa stručnog štaba Mašović je debitovao u Superligi Srbije, a ostao standardan prvotimac kad su ekipu vodili Milan Lešnjak, Gordan Petrić i Nenad Lalatović. Veliko im hvala na ukazanom poverenju.

Matijašević je rekao da su rezultati svih selekcija omladinske škole Čukaričkog, kao i transfer Mašovića koji je došao na Banovo brdo kao mlađi kadet najbolji pokazatelji da je reč o klubu koji je prava sredina za mlade igrače.

Erhan Mašović (22. novembar 1998.) je u Čukarički došao u junu 2013. sa nepunih 15 godina. U avgustu 2015. potpisao je profesionalni ugovor, dobio dres sa brojem 55 i debitovao za prvi tim 27. februara 2016. na utakmici protiv Radnika iz Surdulice (2:1) kada je ušao u igru u 73. minutu. Već sledeću prvenstvenu protiv Javora odigrao je celu, a ekipa upisala pobedu od 1:0.

Ispostavilo je da je poslednju utakmicu u dresu Čukaričkog pred potpisivanje ugovora sa Brižom odigrao kao i u debiju baš protiv Radnika.

– Upravo u omladinskoj školi je Mašović premešten sa zadnjeg veznog na mesto štopera i gledali smo njegovu prvu utakmicu na kojoj je odmah pokazao da na toj poziciji fenomenalno igra. To je jako važno, jer će teško da se menja mesto u prvom timu. Nije isključeno, desilo se recimo sa Andrijom Pavlovićem, ali ne dešava se često“, naveo je on. „Baziraćemo se na našu omladinsku školu što više. Sa prvotimcima su već Milojević, Mehmedović, Šarić i Radić i sve zavisi od njihovog rada. Andrija Pavlović je tek u 23. godini pokazao da igra ozbiljan fudbal. Međutim, moramo dovesti par pojačanja ako hoćemo da jurimo Evropu sledeće godine. Igra u plej-autu naravno da nije nešto čemu smo težili, ali važno je izvući pouku.

FOTO: FK Čukarički

Matijašević međutim kaže da postoji konstantno interesovanje inostranih klubova za prvotimce Čukaričkog, ali ne želi unapred mnogo da priča. Ističe da je dolaskom šefa stručnog štaba Nenada Lalatovića i njegovih pomoćnika unapređena igra, ali i da je pokazano da su igrači, jer je većina ostala nepromenjena, zapravo u jesenjem delu prvenstva imali loše trenutke.

– Nije to bilo ni do trenera, ni do nas u klubu, verovatno loši trenuci. Već sam rekao da sam najkrivilji za jesen, jer sam pustio da dođu neki igrači posle letnjih priprema, a nisam smeo to da uradim kao sportski direktor. Doveli smo sedam, a trebalo je jednog ili dvojicu“. Lalatović je javno rekao da će se nekim igračima zahvaliti i da mu je neophodno nekoliko pojačanja za novu sezonu, pa u tom kontekstu Matijašević ističe da će situacija biti jasnija do juna i da sve radi u dogovoru sa trenerom i predsednikom. „Voleo bi da nam se igrači zadržavaju po tri godine kao kod (bivšeg trenera Vladana) Milojevića, ali to je sad teško jer je veliki budžet. Isto tako, kad dođe ponuda detetu od 19 godina ne mogu da mu kažem nemoj da ideš. Postoje interesovanja za naše igrače i ne znamo šta nosi dan. Dobiće i mlađi šansu, ali sve zavisi od sezone.

Upitan o pojačanjima iz zimskog prelaznog roka, sportski direktor je ocenio da Petar Jovanović odrađuje posao na desnoj strani, Bogosavac standarno već igra, za Kopitovića ne može mnogo da kaže jer zbog povrede nije prošao pripreme, a Obradović i Zorić imaju odlične minutaže, ali o kvalitetu igre izjasniće se trener.

Rezultat iz prolećnog dela pokazuje da su promene tokom zimske pauze dobre. Međutim, dobro će biti tek kad budemo među prve četiri ekipe u zemlji. Čukarički je klub koji treba da igra Evropu svake godine“.

Matijašević je rekao i da će ekipa letnje pripreme odraditi u Austriji ili Sloveniji, a da se još dogovara termin. Naš sportski direktor je angažovan u Fudbalskom savezu Srbije u mlađoj reprezentaciji kao koordinator ekipe koju takođe predvodi Lalatović i kaže da se razlikuje rad klubu i Savezu.

– U klubu se radi svakodnevno, a sa reprezentacijom kad se okupi ekipa. Orlići imaju tešku grupu, ali ne bi se prihvatao tog posla da ne verujem u dobar rezultat – rekao je za kraj razgovora.

0
0

1 Komentara

  1. Gledam ovu sliku Erhanovu…, pa bogami mogu reci da se dobro izmolio kod Alaha mu! Ode decko i to pravac u briz!
    Ali, ovaj transfer za mene deluje fantasticno, jer ja sam gledao tim Cuke vise puta ali njega bas nisam nesto primetio po umecu! Licno mislim da on koliko god da ga neki ishvalise, nije neki ekstra kvalitet, ali drago mi je i zbog kluba i zbog njega i neka mi ne zameri.Ponovicu,njegov transfer mi deluje prosto neverovatno!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter