0
Evrokupovi

LIGA EVROPE: ‘Vatromet’ u Amsterdamu, mladi ‘Kopljanici’ podsetili na najslavnije dane holandskog giganta! (VIDEO)

Objavljeno: 03.05.17 u 20:42

Fudbaleri Ajaksa napravili su ogroman korak ka finalu pošto su na domaćem terenu prosto razbili ekipu Liona rezultatom 4:1.

„Kompljanici“ su na svojoj „Johan Krojf areni“ pružili verovatno svojju najbolju partiju sezone i do nogu potukli francuski tim, a vrlo lako smo mogli videti još koji pogodak na obe strane.

Početak utakmice nije nagoveštavao ovakav rasplet pošto je prvih dvadesetak minuta proteklo u znaku dominacije Liona koji je u ovom periodu bio dosta konkretniji.

Ipak ostatak prvog poluvremena u potpunosti je pripao domaćini koji je u dva navrata iskoristio smušene reakcije odbrane Francuza i pogocima Bertrana Traorea u 25. i Kaspera Dolberga u 34. miutu došao do lepe prednosti pred nastavak.

Izvor:Youtube/MCN FOOTBALL

Početak drugog poluvremena doneo je vođstvo Ajaksa od 3:0, a strelac je posle samo četiri minuta nastavka bio Amin Junes.

Nakon toga fudbaleri Liona kao da su se malo probudili i u 66. minutu preko Metjua Valbuene dolaze do gola nade. Samo koji minut kasnije Nadil Fekir je propustio kolosalnu priliku da svoj tim u potpunosti vrati u igru a kazna je stigla u 71. minutu kada je Traore drugim pogotkom na meču postavio konačan rezultat.

Do kraja je Ajaks imao još nekoliko vrlo izglednih šansi da ostvari još ubedljiviju pobedu, ali do toga nije došlo zahvaljujući pre svega odličnim intervencijama golmana Lopesa.

Na kraju Holađani mogu biti prezadovoljni ostvarenim rezultatom koji ih pred revan čini apsolutnim favoritima za plasman u finale.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter