0
Evrobasket 2022

FOTO: STARSPORT

EUROBASKET: Nikada jači tim Španaca preti, žele zlato jer se dve legende opraštaju (FOTO)

Objavljeno: 03.05.17 u 19:07

Pored Francuza, ‘furija’ nam je najveći favorit u pohodu na trofej prvaka Evrope.

Evropsko prvenstvo će se igrati u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj od 31. avgusta do 17. septembra.

Što se u našem narodu kaže, Španci će na Eurobasketu biti jaki ‘kao crna zemlja’. Poslednji koji se preporučio selektoru Skariolu jeste Huan Karlos Navaro koji ovog leta želi da okonča reprezentativnu karijeru u 37. godini života, ali mu još uvek ne pada na pamet da se u potpunosti povuče iz igre pod obručima.

U razgovoru za ‘El Mundo Deportivo’ je košarkaš katalonskog kluba izjavio da bi voleo da igra na Evropskom prvenstvu ove godine i dodao da bi to bili njegovi poslednji nastupi u nacionalnom dresu.

Skoro svi NBA igrači španske krvi, ili oni naturalizovani, su izjavili da žele da nastupe na Evropskom prvenstvu i odbrane titulu prvaka ‘starog kontinenta’ koju su osvojili 2015. godine nakon što su lako savladali Litvaniju, koja je nas eliminasala u polufinalu, u finalu.

Pored Navara, u timu će biti i braća Gasol, a Pau će se po rečima organizatora igre takođe povuči iz reprezentativne košarke:

– Vidim da me i dalje poštuju rivali, pre svega po načinu na koji me čuvaju i brane moje šuteve. Što se tiče Evrobasketa? Zdrav sam, voleo bih da igram za Španiju. Ali to bi mi bila poslednja letnja akcija. To će biti poslednja šansa da Gasol, ja i još neki zaigramo zajedno za reprezentaciju. Mislimo da ćemo imati šansu da osvojimo još jednu medalju, kazao je Navaro.

FOTO: STARSPORT
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter