2
Košarka

FOTO: STARSPORT

NAŠI PROBLEMI JOŠ VEĆI: Da li će Sale Đorđević igrati bez Jokića, a i Teodosića?! (FOTO)

Objavljeno: 02.05.17 u 21:36

Kako smo već pisali danas, nova pravila FIBA tokom kvalifikacija za Mundobasket će stvarati probleme mnogim reprezentacijama.
Ali te komplikacije neće imati samo Amerika koja je već odlučila da će u kvalifikacijama igrati sa igračima iz Razvojne lige.

Nijeadan tim, sem domaćina Kine, neće imati obezbeđen direktan plasman na Svetsko prvenstvo 2019. godine. FIBA je odredila i novi način kvalifikacija, po prozorima, koji će se igrati u sred sezone tako da će biti nemoguće da se odazovu igrači iz NBA lige. Srbija u tom slučaju ne bi mogla da računa na Nikolu Jokića, Nemanju Bjelicu i Bobana Marjanovića koji za sada imaju ugovore u najjačoj ligi na svetu.

A tu su i Bogdan Bogdanović i Miloš Teodosić koji takođe imaju šanse da od leta zaigraju NBA košarku, tako bi praktično okosnica tima Aleksandra Đorđevića propustila kvalifikacije za Mundobasket.

Biće veoma interesantno kako će izgledati naredna sezona što se kalendara tiče. Zbog ABA lige i Evrolige će se ovogodišnje izdanje Superlige završiti tek posle 20. juna, a pitanje je kako će izgledati to tek kada se ubace FIBA obaveze i kvalifikacioni mečevi.

Na svojoj koži neće ovo osetiti samo Srbija već i sve druge reprezentacije koje imaju NBA igrače u timu, tako da će dominantniju ulogu imati drugi igrači koji na velikim takmičenjima nisu nosioci.

0
0

2 Komentara

  1. Koga nema bez njega se mora i moze talentovana smo nacija za basket koliko toliko eto u zvezdani ima tri cetiri top igraca fmp,partizan,mega i eto postave,najbitniji faktor je tu vreme za uigravanje…napred Srbija!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter