0
Fudbal

SKOLARI VOLI SRBIJU: Evo šta Piksi obavezno ponese Brazilcu iz naše zemlje…

Objavljeno: 01.05.17 u 19:53

Dragan Stojković Piksi polako menja titulu i nije više japanski, sada je kineski car, a sve zahvaljujući sjajnim rezultatima njegovog Gvangžu R&F u Superligi Kine.

Poslednja ‘prava srpska desetka’ Dragan Stojković Piksi hara Kinom, Gvangžu R&F sa gradskim rivalom Gvangžu Evergrandeom deli prvo mesto u fudbalski bogatoj Kini, a legenda Crvene zvezde je za Kurir otkrila formulu uspeha.

– Da, prvi smo na tabeli i to svakako predstavlja malu senzaciju, ali onaj ko prati i gleda naše igre zna i zbog čega. Ništa nije slučajno. Igramo sjajan fudbal, atraktivan i efikasan. Timski duh koji je prisutan u ekipi i ispunjavanje taktičkih zamisli doveli su nas na tron. Igramo onako kako baš želim. Osećaj je lep, ali ne dozvoljavam euforiju – počeo je priču Dragan Stojković Piksi za Kurir.

Piksijev tim ne spada u red bogatih klubova, ali naš stručnjak veruje da bi mogao da se dogodi ‘kineski Lester’.

– Gvangdžou Evergrande je šampion, najbolji i najskuplji tim u Kini! Ali nisu nepobedivi! Skinuti ih sa trona je više pitanje za dva Šangaja, Đijangsu, Hebei, Šandong, Peking… Timove koji su utrošili stotine miliona. Imali su dosta sreće što su od nas izbegli poraz u poslednjem minutu. Nemamo budžet kao ovi nabrojani, ali to ne znači da ne igramo i bolje i lepše od njih. U fudbalu se događaju čuda.

Legendarna ‘desetka’ je potom govorila o razvoju fudbala u Kini, ali i sve većem broju svetskih zvezda koje igraju u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

– Fudbal u Kini je u ekspanziji, to je činjenica. Naravno da je postao itekako popularan pogotovo posle silnih transfera velikih imena, kako igrača tako i trenera. Doveli su fudbalske ale poput Oskara, Teveza, Hulka, Patoa, Pelea, Vicela, Ramiresa, Tešeiru, Lavecija, Martineza… Od trenera tu su Skolari, Lipi, Magat, Pelegrini, Pojet, Viljas Boas, Kanavaro

Dragan Stojković Piksi je otkrio i sa kojim se trenerom često viđa i druži, jer žive u istom delu rezidencije u Gvangžuu.

Skolari i ja Živimo u istom rezidencijalnom delu… Često se srećemo i razgovaramo. On je zaista odličan čovek. Meni mnogo znači kad mi takav trener kaže da igramo mnogo dobro i da je oduševljen kako sam uspeo za kratko vreme da od gubitnika napravim pobednika. Ne prođe nijedno viđenje, a da me s osmehom ne pita za Rakija Aranđelovića (najpoznatiji srpski fizioterapeut op.a.) Luis ga prosto obožava. Uvek kad se vratim iz Srbije, donesem mu domaće kobasice i naše domaće dimljeno meso. Kaže da mu baš prija. Skolari je veliki laf – otkrio je Dragan Stojković Piksi.

Sa kim se od svetskih zvezda Dragan Stojković Piksi još viđa i koja je razlika između Kine i Japana pročitajte na portalu Kurira.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter