0
Košarka

NBA: Vizardsi i Seltiksi do polufinala pre ‘majstorice’, ostalo je još samo jedno mesto (VIDEO)

Objavljeno: 29.04.17 u 09:11

Već u nedelju će krenuti polufinalne serije u istočnoj konferenciji, dok će se na Zapadu u duelu Los Anđeler Klipersa i Jute Džez igrati sedma utakmica.

U prvom meču večeri Vašington je tek u šestoj utakmici serije uspeo prvi da dođe do ‘brejka’ i ujedno do ukupnog trijumfa, pošto je razbio Atlantu na njenom parketu sa 115:99. Tokom meča razlika je rasla i preko 25 poena, da bi na kraju iskoristili velike padove i uspone u igri Houksa i zasluženo se plasirali u polufinale Istoka.

Atlanta je imala raspoložene Pola Milsapa, strelca 32 poena i Denisa Šrudera sa 26, ali je to bilo premalo u odnosu na tandem Vizardsa Džon Vol-Bredli Bil. Vol je ubacio čak 42 poena, a Bredli Bil 31 i kada to dozvolite dvojici igrača, spasa vam nema.

U polufinalu istočke konferencije će Vašington igrati protiv Boston Seltiksa, koji su takođe noćas ‘brejkom’ stigli do sledeće faze. Oni su treći put tukli Bulse u Čikagu, ovog puta sa 105:83, koji bez Radžona Ronda ne liče na ozbiljan tim. Tako je bilo i noćas.

Boston je ubacio čak 16 trojki i svi igrači iz startne petorke imali su dvocifren učinak, pa su poeni bili pravilno raspoređeni. Ejvori Bredli je imao 23, isto koliko je na drugoj strani ubacio povređeni Džimi Batler. Pre utakmice mučilo ga je koleno, a tokom meča i leđa…

(Izvor: youtube / Ximo Pierto Official)

Los Anđeles Klipersi su se pošteno izvukli protiv Jute Džez pošto su posle petog meča i poraza u svom gradu bili na rubu eliminacije. Međutim, usledio je odgovor u šestoj utakmici i sa 98:93 su tukli Jutu Džez u gostima. Igraće se ‘majstorica’ u nedelju uveče.

Imala je Juta raspoloženog Gordona Hejvorda, strelca 31 poena, ali su Klipersi odgovorili sa Krisom Polom i njegovih 29 poena, ali i podrškom saigrača, dok je Džo Džonson ovog puta u timu ‘džezera’ podbacio.

Dakle, za sada je poznato da će u polufinalu Zapada igrati Klivlend i Toronto, odnosno, Vašington i Boston, dok će na Zapadu San Antonio ići na Hjuston, a ostaje da se vidi ko će na Golden Stejt – Los Anđeles Klipersi ili Juta Džez.

Čini se da je nebitno za mašinu iz Ouklenda…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter