0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT INTERVJU – ČARLS DŽENKINS: Nigde neću doživeti bolju atmosferu od derbija!

Objavljeno: 29.04.17 u 21:28

Čarls Dženkins je jedan od najboljih košarkaša Crvene zvezde ove sezone. Ljubimac zvezdaša je tokom čitavog toka Evrolige bio među najboljima, a za HotSport je otkrio šta je za njega obeležilo proteklu sezonu.

 Kada pogledaš proteklu sezonu, koliko toga se ostvarilo od onoga što si priželjkivao po povratku u Zvezdu?

– Imamo još mnogo važnih utakmica da odigramo, pa ne mogu da kažem da se ispunilo sve što sam želeo. Ali, veliki deo onoga što smo postigli je veoma važno. Pre svega, trofej ABA lige, jer će Zvezda igrati ponovo Evroligu i naredne sezone. Pored toga, prevaziški smo očekivanja u Evroligi i za malo ostali bez plasmana među najboljih osam.

 Šta je bilo glavni pokretač ove sezone?

– Teško je objasniti… Trener je uradio neverovatan posao, održavao je samopouzdanje kroz razne faze. Igrali smo protiv timova koji su mnogo kvalitetniji od nas, i uspevali smo ne samo da igramo protiv njih, već i da pobeđujemo.

 Koju utakmicu posebno pamtiš od ove sezone?

– Uvek ću se sećati Fenerbahčea u Pioniru! Atmosfera je bila neverovatna, igrali smo odlično i pobedili jednu od najboljih ekipa Evrope.

 Pre par dana savladali ste Partizan. Koliko se promenilo tvoje shvatanje ovog duela o odnosu na prvi koji si odigrao?

– Derbi je sada mnogo drugačiji, iz moje perspektive… Nisam bio svestan koliko je važan kad sam prvi put došao u Zvezdu. Sad, nakon više od 20 mečeva protiv Partizana za moje vreme ovde, mislim da nigde više neću igrati u atmosferi kakva je na susretu Zvezde i Partizana.

HUMANITARNI TIKET

Čarls Dženkins je na kraju intervjua napravio humanitarni tiket u saradnji sa našim sponzorom, kladioncom MaxBet. Ako tiket prođe, košarkaš i kladionica MaxBet će dobitak darovati akciji ‘Koš za sreću’ u sklopu humanitarne organizacije ‘Trojka iz bloka’, za pomaganje ugroženim, višečlanim porodicama širom Balkana. Evo tiketa koji je u MaxBet kladionici odigrao košarkaš Crvene zvezde:

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter