0
Evroliga

‘KRALJ’ SE VRAĆA U ISTANBUL PO KRUNU: Real savladao Darušafaku i overio plasman na fajnal for!

Objavljeno: 28.04.17 u 20:36

Košarkaši madridskog Reala savladali su i drugi put istanbulski tim, rezulttom 89:78, i tako došli do odlučujuće treće pobede kojom su overili plasman na završni turnir.

Madriđani su otišli u grad na Bosforu sa ciljem da obezbede sebi povratak u njega, ali tek tamo za kraj maja kada će se Istanbul organizovati završni turnir najelitnijeg evropskog takmićenja.

Ekipa Pabla Lasa je uspela u toj misiji, zabeleživši i najubedljiviji trijumf u ovoj četvrtfinalnoj seriji nad Darušafakom.

Utakmica je prelomljena u finišu treće četvrtine kada je Real došao do prve dvocifrene prednosti i domaćin nakon toga više nije uspeo da se vrati u meč. Madriđani su i do tog momenta imali blagu rezultatsku prednost ali se Darušafaka držala u meču nekih tridesetak minuta.

U poslednju deonicu Real je ušao sa 14 poena viška (72.58) i sigurno kontrolisao rezultat do kraja i sada rukovodstvo kluba već polako može da rezerviše smeštaj u prestonci Turske.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Serhio Ljulj sa 17 poena i pet aistncija a pratili  Trej Tompkins i Entoni Rendolf sa po 15 poena.

Kod domaćina Najviše se istakao Bred Vonamejker sa 25 poena (1/7 za tri), dok je Skoti Vilbekin ubacio 14 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter