0
Fudbal

ZBOG VIZIJE I ISKUSTVA U AZIJI: Milovan Rajevac novi selektor Tajlanda

Objavljeno: 26.04.17 u 11:50

Srpski trener Milovan Rajevac imenovan je danas za novog selektora fudbalske reprezentacije Tajlanda.

Potpredsednik Fudbalskog saveza Tajlanda Vitaja Laohakul rekao je da je ugovor sa 63-godišnjim trenerom potpisan na godinu dana i da će Rajevac početi da radi 4. maja.

– Tajlandski fudbal je u transformaciji, a to je i prilika novom treneru da se dokaže – rekao je on.

Rajevac je na klupi zamenio Kjatisaka Senamuanga, koji je prošlog meseca podneo ostavku zbog kritika javnosti posle loših rezultata u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Srpski trener je 2010. godine predvodio Ganu na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Osim njega kandidati za selektora Tajlanda bili su Markos Paketa i Vinfred Šefer.

– Izabrali smo Rajevca zbog njegove vizije i prethodnog rada u azijskom fudbalu. Procenjivaćemo ga svakodnevno. Osim rezultata, uzećemo u obzir i način igre – naveo je Vitaja.

Rajevac je tokom karijere trenirao Borac iz Čačka, užičku Slobodu, Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Al-Sad, Al-Ali, Rudar iz Velenja, kao i reprezentacije Gane, Katara i Alžira.

On će na klupi Tajlanda debitovati u prijateljskoj utakmici protiv Uzbekistana, 6. juna u Taškentu. Sedam dana kasnije Tajland će u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igrati protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata u Bangkoku.

Tajland je poslednji na tabeli Grupe B u azijskim kvalifikacijama i izgubio je šanse da se plasira na Mundijal u Rusiji.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter