0
AdmiralBet ABA Liga

DA LI SE SLAŽETE: Bivši trener FMP-a preporučuje Zvezdi ove igrače (VIDEO)

Objavljeno: 26.04.17 u 17:40

Košarkaški klub Crvena zvezda iza sebe ima sjajnu sezonu u ABA i Evroligi a budući da su naši timovi osuđeni da svake godine značajno menjaju sastav jasno je da ni naredna sezona neće biti izuzetak.

Postoji dosta interesvanja za mnoge igrače šampiona Jadrana, od strane brojnih bogatijih evropskih klubova i biće teško zadržati najbolje pojedince iz ove sezone. Zbog toga polako se pažnja usmerava i na traženje igrača koji bi mogli biti dostojne zamene i nastaviti niz odličnih rezultata.

Logično Dejan Radodonjić je najpre rešenja potražiti u FMP-u, koji služi kao svojevrsni poligon za razvoj igrača Zvezde a tamo svakako ima nekoliko vrlo interesantnih igrača. Tu se pre svih izdvajaju Džona Bolden, Ajzea Ostin ali i nekolicina mladi, domaćih košarkaša poput Alekse Radanova ili Dragana Apića.

Onaj koji možda i najbolje poznaje ove momke je doskorašnji trener tima iz Železnika, Branko Maksimović, koji je u razgovoru za „Sport klub“ izneo mišljenje o svojim nekadašnjim pulenima.

Prvi kojeg je Maksimović označio na listi potencijalnih pojačanja tima sa „Malog Kalemegdana“ je Australijanac Džona Bolden, koji je odličnim partijama u ABA ligi privukao pažnju i NBA skauta.

-Jeste, on je pokazao najveći napredak – rekao bih da mu je odgovarao stil igre i da sam mu legao kao trener, uspostavili smo pravu komunikaciju, pa je pružao mnogo kvalitetnije partije u odnosu na početak sezone. Obogatio je svoju igru i napadački i odbrambeno, što se i vidi u ukupnoj statistici jer je igrao konstantno dobro. – rekao je Maksimović a zatim se osvrnuo i na šanse krila da se nađe u NBA od naredne sezone.

Izvor:Youtube/ABA liga j.t.d.

-Poboljšao je brojeve, pa se početkom decembra pojavila informacija da je zakoračio u predviđanja za draft – prvo je to bio kraj druge runde, a na kraju ABA sezone čak i na početak druge, možda i kraj prve runde. Mnogo skauta NBA timova bilo je na utakmicama i na treninzima, svima je veoma interesantan. Na draft će izaći 99%, samo je pitanje njegove i procene NBA kluba i agenata da li da ide odmah ili da možda ostane još godinu dana u Evroligi kako bi dodatno napredovao- rekao je Maksimović.

Naravno sledeći na ovoj listi je Ajzea Ostin, Amerikanac na poziciji centra kome je malo nedostajalo da završi u NBA ali ga je bolest u tome onemogućila.

-Mnogi nisu smeli da prihvate rizik da ga uzmu, ali imao sam dobar osećaj u vezi sa njime. Bio je na pet dana od ozbiljnog NBA ugovora, neverovatno je talentovan – majstor je teških šuteva i ima izuzetno dobar rad nogu za visokog igrača. Ove sezone je protiv ozbiljnih timova nagovestio da može da igra ozbiljnu košarku, ali mora da bude strpljiv jer je ipak pauzirao dve i po godine.- istakao je bivši trener „Pantera.

Izvor:Youtube/The Serbian Boys

Takođe Maksimović je govorio o nekolicini mladoh domaćih košarkaša pre svega o Radanovu, Apiću, Davidovcu a kompletan intervju pročitajte na sajtu „Sport kluba„.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter