1
Odbojka

ODBOJKA: Kraj Zvezdine dominacije, Vojvodina šampion Srbije!

Objavljeno: 26.04.17 u 18:52

Odbojkaši Vojvodine savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 3:2 u odlučujućem, petom meču finalne serije plej-ofa, koja je odigrana u Novom Sadu.

Zvezda je prvi set rešila u svoju korist relativno ubedljivo, sa 25:19, uprkos velikoj borbi odbojkaša Vojvodine.

U drugom delu igre viđeno je nekoliko preokreta, Zvezda je imala 7:5, potom Vojvodina stigla do 11:8, da bi novom serijom Beograđani preokrenuli na 14:11. Nakon toga igralo se poen za poen, rezultat je došao do 21:21, ali je Vojvodina bila skoncentrisanija i izjednačila nakon 25:23.

U trećem setu ponovo je Zvezda rano povela, iskontrolisala nalete Vojvodine i sa 25:21 stigla na set od šeste uzastopne titule, ali je u narednom Vojvodina zaigarla kao u transu, sa 9:4 Novosađani su rutinski priveli set kraju za 25:19, što je poremetilo Zvezdu a dodatno motivisalo Vojvodinu.

Na kraju, 15:9 u „taj-brejku“, za prvu titulu Vojvodine nakon deset godina.

Najbolji je bio Mehić u dresu novog šampiona sa 17 poena, Premović je imao 14, dok su u gostujućem timu Nejić sa 14 i Blagojević sa 12 bili bolji od ostalih.

Meč je započeo minutom ćutanja zbog smrti Zorana Petrovića, legendarnog odbojkaša i doajena srpskog novinarstva, koji je preminuo u utorak u 80. godini života.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter