0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BOŽOVIĆ NAKON ČUKARIČKOG: Mogli smo još bolje ali ostvarili smo odličan rezultat

Objavljeno: 26.04.17 u 19:53

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na gostujućem terenu ekipu Čukaričkog, u prvom meču polufinala Kupa sa ubedljjivih 4:1 i tako praktično obezbedili sebi borbu za trofej.

Trener Crvene zvezde, Miodrag Božović rekao je da su njegovi fudbaleri mogli još bolje ali da je najvažnije da su ostvarili dobar rezultat i da su blizu finala Kupa Srbije.

-Utakmicu smo praktično rešili u prvom poluvremenu. Brzo smo dali dva gola, a Čukarički je bio malo zbunjen. U drugom poluvremenu smo igrali mnogo lošije, to je mentalitet. Bili smo rasterećeni i mogli smo još bolje. Najvažnije je da smo ostvarili dobar rezultat i da smo blizu finala-, rekao je Božović novinarima posle utakmice na Banovom brdu.

Utakmicu je gledalo oko hiljadu ljudi na stadionu na Banovom brdu, a Božović je upitan da li Kup zaslužuje veću pažnju publike, na šta je on odgovorio: -Ima mnogo ružnih stvari. Vrućina je bila danas, pa ko zna?-.

Božović je naveo da je njegova ekipa delovala zrelo na terenu zato što je Čukarički igrao otvoren fudbal.-Tako smo delovali zato što je Čukarički igrao otvoren fudbal. Da se Čukarički povukao i kalkulisao… Kada je tako, mnogo je lakše da se igra fudbal nego kada se neko brani-, kazao je Božović.

Trener Čukaričkog Nenad Lalatović čestitao je Zvezdi na apsolutno zasluženoj pobedi, a posebno na igri u prvom poluvremenu.

-Koliko je Zvezda bila dobra u prvom poluvremenu, toliko smo mi bili zbunjeni. Desi se to. Prva dva gola smo primali olako, kada smo driblali gde ne treba, gledali protivničke igrače. Zvezda, po meni, ima najbolji tim u ligi, iako je izgubila od Partizana. To je dobar tim-, rekao je Lalatović.

On je kazao da je Čukarički „mogao nečemu da se nada“ da je Aleksandar Jevtić iskoristio veliku šansu na početku drugog poluvremena.

-Ovako nemamo o čemu da razmišljamo. Okrećemo se plej-autu i želimo da odvedemo klub tamo gde je nekad bio, medju najbolja četiri tima u Srbiji. Mislim da ćemo biti na tom nivou. Siguran sam da ćemo napraviti dobar tim za sledeću sezonu-, kazao je trener kluba sa Banovog brda.

Lalatović je rekao da je na njegove fudbalere mnogo uticalo to što su u prolećnom delu sezone igrali dobro i beležili odlične rezultate, a nisu se plasirali u plej-of.

-Potrošili smo mnogo energije u devet kola jer smo pokušali da od nemogućeg napravimo moguće. Ubedjivao sam igrače da to možemo i oni su verovali u to. Javor je u Nišu iznenadio sve i izbacio nas iz plej-ofa. Ostali smo u plej-autu iako smo pokazali da smo zaslužili da budemo u plej-ofu-, rekao je Lalatović.

Pobednik duela Čukaričkog i Zvezde će se u finalu, koje će se igrati 27. maja u Novom Sadu, sastati sa boljim iz dvomeča Vojvodina – Partizan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter