1
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS: Subotičani su osetili ubitačan tandem Simonović – Bjelica, Zvezda slavila sa +35 (FOTO)

Objavljeno: 21.04.17 u 20:35

Crveno-beli su startovali sa pobedom u košarkaškoj Superligi.

Košarkaši Crvene zvezde su rezultatom 89:54 savladali Spartak.

Za tim Dejana Radonjića se prvi u ovosezonskoj Superligi upisao Ognjen Kuzmić, koji je nastavio istim tempom i ubacio prvih šest poena za gostujući tabor. Spartak je priključak imao zbog iskusnog Ivana Jelenića koji je na startu bio enigma za crveno-bele. I on je vezao šest poena i doveo Spartak na minus od samo ‘pola koša’. Kada se Jelenić umorio, napali su Dženkins i Bjelica i doneli novo ubedljivo vođstvo Zvezde, a na kraju prvog kvartala je bilo plus 10.

Razlika je konstantno rasla i tokom sledećeg kvartala, domaćinu je klizio meč, dok su se sa druge strane smenjivale sjajne akcije u kojima su učestvovali Ognjen Dobrić, Luka Mitrović i Dion Tompson. Krilni centar Subotičana Jovišić je pogodio trojku kojom je spustio na jednocifreni zaostaka, da bi usledila neverovatna serija Zvezde i Marka Simonovića koji je za tri minuta pogodio četiri trojke, nadovezao se i Dženkins za u tom trenutku maksimalnih 21, koliko je bilo i na poluvremenu.

Nije više bilo mesta za taktiziranje domaćina, Spartak je morao da što pre smanji zaostatak kako bi u finišu stekao uslove za povratak. Ali to se nije desilo, nastavljen je nalet pulena Dejana Radonjića koji su se rastrčali po parketu i doslovce ‘razbijali’ odbranu domaćeg tima. Sa još dve trojke Simonovića je Crvena zvezda pobegla na plus od 24 poena, da bi u dva vezana napada poentirao Dion Tompson.

Ništa drugačije se nije moglo videti ni u završnih 10 minuta, Bjelica je čevrti kvartal otvorio sa pet vezanih poena, da bi mu se poenterski pridužio i Ognjen Dobrić. Sredinom poslednje deonice je Nemanja Dangubić pogodio trojku kojom je Zvezda došla do plus 31, a ni tu šampion ABA lige nije stao. Na dva minuta do kraja, posle nove serije, Bjelica je pogodio iz reketa za vođstvo gostiju od čak 41 poen razlike. Poenima Prlje i Nikolića su Subotičani do kraja uspeli da umanje zaostatak.

Najbolji je u timu pobednika bio Milko Bjelica sa 21 poenom i tri skoka, dok je maestralno trojke šutirao Marko Simonović koji je imao 18 poena (6/8 za tri). Na drugoj strani je Kesar bio jedini dvocifreni sa 10.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

Spartak Subotica – Crvena zvezda 54:89 (10:20, 13:24,14:19,17:26)

SPARTAK SUBOTICA: Matić 2, Jovišić 6, Ljubenković, Hristov 9, Prlja 1, Nikolić 9, Kesar 10, Tresač 5, Miščević, Jelenić 8, Fekete, Andrejević 4

CRVENA ZVEZDA: Volters 6, Tompson 6, Dangubić 7, Mitrović 6, Simanić 3, Dobrić 7, Simonović 18, Rakićević 3, Dženkins 4, Gudurić 2, Kuzmić 6, Bjelica 21

[/stextbox]

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SUPERLIGA, 1. kolo:

Petak:

Spartak – Crvena zvezda 89:54

20.00 Partizan – Vršac

Subota:

18.00 Dinamik – Borac

Nedelja:

19.00 FMP – Mega Leks

[/stextbox]

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter