0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SLS: Minuti delili Partizan od poraza, veliki preokret crno-belih (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 21.04.17 u 21:46

Odigran je i drugi duel prvog kola košarkaške Superlige u kojem su slavili crno-beli.
U dvorani ‘Aleksandar Nikolić’ je Partizan savladao Vršac rezultatom 86:76.

Potpuni egal je obeležio početak utakmice Partizana i Vršca. Čak osam minuta nijedan tim nije uspeo da se rezultatski odlepi ili napravi osetniju prednost koja bi uticala na kasnije građenje ubedljivijeg vođstva. Prednosti su se smenjivale sve dok Andrić nije pogodio za 17:16, a potom je usledila serija Vršca od 10:2 u kojoj su Jovović i Pavlović pogodili trojke, da bi povrh svega Džamont Gordon napravio i nesportski faul.

FOTO: STARSPORT

Neočekivano bolje je zaigrao Vršac i na startu druge četvrtine, već sredinom tog perioda utakmice je gostujući tabor imao ubedljiviju prednost, u jednom momentu je čak bilo 39:27 za Vršac koji je igrao sjajnu košarku u tim momentima. Presing koji je ‘naredio’ Aleksandar Džikić je uticao na nekoliko izgubljenih lopti gostiju zbog kojih je nastala serija od 6:0 Parizana. Crno-beli su mogli da se spuste na minus tri ali je Marinković pogodio šut izvan linije 6,75, nakon čega je poentirao Đerić iz kontre za 41:33. Iako se činilo da iz poslednje akcije Partizan neće uraditi ništa, Adin Vrabac je nekako uspeo da sačuva loptu i dođe do koša Vrščana i pogodi za minus šest na poluvremenu.

Ponovo početak četvrtine pripada gostima koji su već ozbiljno zapretili da odnesu pobedu iz Beograda, u drugom minutu treće četvrtine je Jovović ukrao loptu kapitenu Novici Veličkoviću i ubacio trojku za maksimalnih plus 13. Usledilo je ponovo nešto odlučnija igra Partizana koji bi sasvim sigurno imao ubedljivu prednost u tim momentima da je na taj način igrao tokom cele utakmice. Serijom 10:2 se Džikićevi puleni vraćaju u igru, Hečer pogađa trojku i slobodna bacanja i Partizan ima šansu da već do poluvremena nadoknadi minus. Nekadašnji Partizanov ‘vunderkind’ Glišić je poentirao u finišu za plus pet, ali je ipak razliku smanjio Gordon ponovo u poslednjem napadu za domaćina.

FOTO: STARSPORT

Đorđe Majstorović je na startu odlučujuće deonice pogodio za dva i izjednačenje, bilo je 63:63 i oba tima su imala podjednake šanse za trijumf. Ipak, serijom 6:0 Vrščani ponovo imaju vođstvo i priliku da pobede i naprave ogromno iznenađenje. Pri rezultatu 74:70 se skoro dva minuta igralo bez poena, da bi Birčević pogodio trojku i spustio crno-bele na zaostatak od ‘pola koša’. Isti igrač na tri minuta do kraja pogađa i dva slobodna bacanja za novo vođstvo Partizana. Potom sa penala seriju nastavlja Branislav Ratkovica koji u narednom napadu asistira Andriću za trojku i prednost od pet poena Partizana u finišu. Vršac je potpuno poklekao u završnici što je domaćin iskoristio i do isteka vremena napravio plus od 10 poena za prvu pobedu u Superligi.


(Izvor: YouTube/AM Video7S)

Sa 15 poena je najbolji u crno-belom timu bio Stefan Birčević, 12 je postigao Marinković, Andrić 11, dok su po 10 ubacili Vrabac i Hečer. Na drugoj strani je Fundić imao 17, Jovović 13, Đerić 12, a Jetić 10.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

Partizan – Vršac 86:76 (21:26, 14:15, 26:22, 25:13)

PARTIZAN: Ratkovica 3, Vrabac 10, Marinković 12, Veličković 6, Majstorović 8, Birčević 15, Koprivica 2, Andrić 11, Hečer 10, Pot 2, Karahodžić, Gordon 6

VRŠAC: Pavković 2, Pavlović 3, Mitrović 2, Glišić 8, Krstović 5, Jovović 13, Uzelac, Spasojević, Savović 4, Jeftić 10, Fundić 17, Đerić 12

[/stextbox]

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

SUPERLIGA, 1. kolo:

Petak:

Spartak – Crvena zvezda 89:54

Partizan – Vršac 86:76

Subota:

18.00 Dinamik – Borac

Nedelja:

19.00 FMP – Mega Leks

[/stextbox]

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter