0
Evrokupovi

FOTO: YOUTUBE PRINTSCREEN

KOME BI OVO PALO NA PAMET: Iza napada u Dortmundu krije se želja jednog čoveka da zaradi na berzi!

Objavljeno: 21.04.17 u 18:12

Iako se u prvo mah mislilo da je u pitanju teroristički napad, istragom je utvrđeno da iza napada stoji samo želja jedndog čoveka da zaradi na berzi.

Šta sve ljudima neće pasti na pamet!? Prema saopštenju nemačke policije iza bobmaških napada uoči četvrtfinalne utakmice Lige šampiona, između Borusije i Monaka, stoji izvesni „Sergej V.“ a sve zbog bolesne želje da stekne određenu finansijsku korist.

Naime on je isplanirao da bombaškim napadom na ekspediciju Dortmunda utiče na pad deonica ovog kluba na berzi, a prethodno je i podigao kredit od 86 000 evra u svrhu kupovine 15 000 akcija Borusije. Nakon što bi posle napada cene akcija pale on je planirao da ih otkupi po manjoj ceni i sačeka da se vrednost akcija ponovo vrati na staro ili poveća ne bi li zaradio na njihovoj prodaji.

Dvadesetosmogodišnji napadač je odseo u istom hotelu gde i ekspedicija nemačkog kluba, sa prozora posmatrao njihovu kretnju i u željenom momentu aktivirao eksplozivne naprave koje je prethodno postavio u žbunje na putu kraj kojeg je trebao da prođe autobus sa fudbalerima. Da bi pojačao efekat napada on je napunio eksplozivne naprave ekserima, a ekploziv aktivirao daljinski putem iz svoje sobe i tum putem povredio fudbalera Marka Bartru i još jednog policajca.

Policija je do ovog saznanja došla nakon što je proverila IP adrese koje je dobila od uprave berze, te su na osnovu uplata posumnjali da je neko poželeo da se obogati na konto navodnog terorističkkog napada.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter