0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

GROBARI ĆE BITI ODUŠEVLJENI: Everton za brazilske medije govorio o derbiju ali i otkrio dalje planove sa Partizanom!

Objavljeno: 20.04.17 u 18:29

Pobeda crno-belih nad večitim rivalom podigla je atmosferu u timu na još viši nivo, pa se sada razmišlja ne samo o eventualnoj tituli već i mogo višim ciljevima.

Vezista Partizana, Everon Luiz, od kada je došao u Humku pruža konstantno dobre partije a nije razočarao ni u prethodnom susretu sa Crvenom zvezdom gde je uz zmljaka Leonarda i Tavambu bio jedan od najzapaženijih na terenu.

Brazilac je nakon ovog velikog trijumfa za njegov tim, medijima u domovini malo bliže pojasnio situaciju u srpskom fudbalu i okolnosti koje su prethodili najvećoj utakmici našeg fudbala.

-Propozicije takmičenja su takve da je nama samo pobeda u gostima bila neophodna ukoliko želimo do titule. Eventualni poraz bi značio zaostatak od šest bodova za Crvenom zvezdom i bilo bi izuzetno teško doći do prvog mesta na kraju. Bili smo svesni važnosti utakmice i nijednog sekunda i borili smo se 90 minuta za pobedu. Ispalo je odlično za nas i sada samo želimo da nastavimo da ređamo pobede koje bi nam omogućile da budemo šampioni.- rekao je Everton.

Kako su se pobedom u derbiju izjednačili sa Zvezdom, sada se u Partzanu već glasnije govori o borbi za titulu, ali za tako nešto će im uz sve pobede do kraja trebati i barem jedan kiks najvećeg rivala. Ipak Everton veruje da njegov tim može do zacrtanog cilja i već razmišlja i o eventualnim kvalifiacijama za Ligu šampiona koje ih očekuju ukoliko ga ostvare.

-Srpska liga omogućava samo jedno mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ako postanemo šampioni onda ćemo imati šansu da se borimo za plasman u društvo najboljih klubova planete. To je san svakog sportiste, svako želi da odmeri snage sa najboljim na svetu. Dobro je i za klub, koji će imati veliki finansijsku korist. Naša želja da osvojimo prvenstvo prevazilazi samo puko podizanje trofeja- rekao je Partizanov Brazilac i tako najavio da će ostati u klubu barem do kraja evropskih kvalifikacija, a možda i duže ako se ostvare željeni planovi.

Nema sumnje da bi za crno-bele bila velika stvar da zadrže igrača koji predstavlja pravi motor tima iz Humske, a uprava je takođe najavila da bi isto trebalo da bude i sa Leonardom i Đurđevićem. Ako to stvarno i ostvare šanse Partizana za plasan u neko od evropskih takmičenja značajno bi porasle.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter