Najbolji srpski atletičare se za predstojeću sezonu pripremaju na domaćem terenu. Ivana Španović, Asmir Kolašinac i Amela Terzić odlučili su se da pripremni deo treninga odrade u Srbiji.

Ivana će svoje pripreme sprovoditi u Beogradu i Novom Sadu, dok je Asmir Kolašinac nakon povrede krenuo sa laganim treninzima u Sjenici, a nastavlja ih u Beogradu, gde će sprovoditi terapiju i  imati redovne kontrole. Na Zlatiboru su reprezentativne pripreme od 17. do 30. aprila. Na njima se nalaze trkači ( srednje i duge pruge, maraton). Ima ukupno 24 atletičara, među kojima su Amela Terzić i Elzan Bibić.


U Baru je ostali deo reprezentacije  ( sprint, prepone, skokovi, bacanja). Ima ih ukupno 64 od toga 24 seniora i 40 juniora ( mlađi i stariji zajedno). Pripreme su krenule od 18. aprila i traju do 02. maja. Na kraju priprema imaće mogućnost kontrolnog takmičenja 1. maja na tradicionalnom Internacionalnom mitingu koji organizuje AK Mornar iz Bara.

Jedna grupa atletičara među kojima su: Dudaš Mihail, Anić Lazar, Salaški Tamara, Jovančević Strahinja, Emini Milica, Đokić Miodrag, Miloš Raović od 29. aprila do 13. maja idu na Kipar ( Nikozija).