0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HOTSPORT PREDSTAVLJA: Kreće košarkaška Superliga, evo i sastava svih timova (SASTAVI)

Objavljeno: 19.04.17 u 18:15

Nova sezona košarkaške Superlige kreće u petak utakmicom Spartaka iz Subotice i Crvene zvezde, a HotSport predstavlja sve timove.

Vreme odmora kako za učesnike ABA lige, tako i KLS lige je završeno. Počinje Superliga Srbije u kojoj će se osam timova (dobro čitajte dva) boriti za naslov šampiona države. Naravno, favoriti za plej-of (četiri tima) su učesnici regionalnog takmičenja, s tim da će domaći prvoligaši pokušati da bar Megi i FMP-u zagorčaju život.

Naravno, apsolutni favorit za titulu je Crvena zvezda. Crveno-beli imaju sjajnu sezonu iza sebe, odbranili su titulu na Jadranu, zamalo se plasirali u Top 8 fazu Evrolige i bez sumnje će igrati u velikom finalu Superlige Srbije.

Sa druge strane najveći rival Crvene zvezde biće Partizan. Crno-beli su jedan od dva tima koji je ovo godine u regionu uspeo da uzme skalp crveno-belima, a nema sumnje i da će ponovo biti najteži rival četi Dejana Radonjića u pokušaju da odbrani tron.

Favoriti u borbi za plej-of Superlige Srbije i samim tim za plasman u ABA ligu sledeće sezone su Mega Leks i FMP Železnik. Naravno, to su pokazali rezultati ova dva tima na Kupu Radivoja Koraća u Nišu kada su obe ekipe lako preskočile prepreke u četvrtfinalu gde su upravo bili timovi iz KLS lige. Problem za Megu bi samo mogao da bude taj što najbolji igrač Rade Zagorac možda neće igrati u domaćem prvenstvu, jer će ostati u SAD da se priprema za NBA letnju ligu.

Kada je reč o klubovima iz KLS lige njihove šanse za iznenađenja su male. Možda bi samo Borac iz Čačka i Dinamik mogli da pokvare planove Mega Leksa i FMP Železnika, ali bi i to bilo u domenu senzacije. Pogledajte sastave svih ekipa, te procenite ko kakve šanse ima pred start najjačeg košarkaškog takmičenja u Srbiji:

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter