1
Evroliga

HOTSPORT JE VEĆ PISAO O OVOME: Evroliga ne menja format, ali ‘da’ broj klubova…

Objavljeno: 19.04.17 u 16:52

Evroliga neće menjati format ligaškog takmičenja sa plej-ofom i fajnal-forom, ali hoće broj klubova koji će igrati u njoj.

Format od 16 ekipa koje se takmiče po ligaškom sistemu ostaje i sledeće godine, ali u sezoni 2018/2019 moguće su promene. To se odnosi na broj klubova koji bi mogao da se poveća za dva. HotSport je pre par meseci pisao da bi to moglo da se dogodi ove sezone povratkom Francuza i šansom za sponzora lige Doguš grupu, to jest Darušafaku. Ipak, izmena u narednih 12 meseci neće biti.

– Uveliko radimo na ekspanziji lige. Odnosno, umesto dosadašnjih 16 imaćemo 18 timova. Ako me pitate da li će sezona 2018/2019 početi sa 18 ili 20 klubova, ja bih vam rekao da je Liga sa 18 timova realnija opcija. Tada ćemo znati i kako će tržište reagovati na ovu promenu. Bolje je da idemo korak, po korak i ne žurimo – rekao je visoki zvaničnik EKA, Andrea Basani.

Naravno, ne treba sumnjati da ako dođe do proširenja da će Francuzi sigurno kao košarkašak velesila dobiti svog predstavnika, dok Darušafaka izgleda sigurno gubi svoje mesto u ‘eliti’.

– Darušafaka je završila svoj dvogodišnji ciklus sa vajld kardom. Španija bi mogla da ima pet klubova u Evroligi, posle Unikahinog trijumfa u Evrokupu, a ako Valensija završi sezonu ispred Malage, Barselone, Reala i Baskonije.

Kada je reč o Parizanu on će moći da bira gde će. Vrata Evrokupa su mu otvorena, jer ABA ligi ostaju mesta koja je imala i prošle godine.

Verujemo da je format s 24 ekipa pravi izbor. Italija ima pravo nastupa u Evrokupu, a videćemo da li će moći da dobiju i drugo mesto u Evroligi. Italija će sigurno imati dva mesta u Evrokupu, a možda čak i treće, ako dobije specijalnu pozivnicu. Ali još je rano govoriti o tome – zaključio je Basani.

0
0

1 Komentara

  1. Ne,ne, Partizan treba da bitno pojaca roster,da poradi na tome blagovremeno a ne da kasni i uzima sta je ostalo na rasprodaji. Sa dobrom ekipom, spremnom da se uhvati u kostac sa jakim ekipama.u Evropi, onda sve to ima nekog smisla, A to zasluzuje najbolja publika u Srbiji i sire.Partizanu se,shodno najavljenim promenama u Ligi sampiona Fiba,vise isplati da igra tu Ligu nego Evrokup. Ponavljam, samo sa bas dobrim timo mozemo ostvariti ambicije i finansijske i sportske u Ligi sampiona. U evroligu ici kad osvojimo Aba, au Evrokup ne bih isao, pa makar padale cuskije. Eto njima njihove Darusafake, Bamberga i ostalih brojnih minorusa. Partizan treba da cuti i gleda svoje interese. Ako bi prosli u grupu,a to je sasma realno, Liga sampiona bi nam donela najmanje milion Evra,ukljucivo i prihode od karata i tv prava. To je sasvim OK!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter