0
Auto Moto

Nio Rosberg (GER) Mercedes AMG F1 W07 Hybrid. 23.02.2016. Formula One Testing, Day Two, Barcelona, Spain. Tuesday. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Batchelor / XPB Images

TOTO VOLF: Mercedes ne voli da favorizuje vozača

Objavljeno: 18.04.17 u 15:05

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da ta ekipa ne voli da favorizuje nijednog svog vozača, ali da ta situacija mora pravilno da se analizira kako se šampionat Formule 1 bude odvijao.

Volf je rekao da ne bi bilo pošteno da Mercedes za prvog vozača proglasi Luisa Hamiltona, posebno što je Valteri Botas tek došao u ekipu, na početku godine.

U ovogodišnjem šampionatu Formule 1 dve pobede ostvario je vozač Ferarija Sebastijan Fetel, a jednu Hamilton. Fetel je pobedio u nedelju u Bahreinu, a tokom trke je iz boksa Mercedesa naredjeno Botasu da pusti Hamiltona da ga pretekne kako bi trostruki svetski prvak pokušao da ugrozi Fetela na prvom mestu.

-Mi to ne volimo. Uopšte. To nismo radili u prethodnih nekoliko godina. Ali, sada je drugačija situacija i potrebno je pravilno analizirati šta to znači i gde smo u svemu tome. To je teška odluka i ne želim o njoj da pričam pošto to nije pošteno prema Valteriju-, rekao je Volf, preneo je „Skaj“.

Volf je oduvek govorio da Mercedes ne voli podele i da želi da obojica vozača imaju isti tretman kakav imaju prvi vozači.

Prvi put posle četiri godine Mercedes je dobio žestoke konkurente u Ferariju i Red Bulu. Britanski mediji spekulišu da je dodatni pritisak počeo da se vidi u Mercedesu, kada ga je Ferari nadmudrio prilikom prvog zaustavljanja u boksu u Bahreinu, kao i posle naredbe iz ekipe da Botas propusti Hamiltona.

-Pokušali smo da očuvamo red u ekipi i da se ne mešamo, pošto je to užasna odluka. Ali, u odredjenom trenutku morate da odlučite da li ćete da izgubite trku ili ćete da donesete odluku koja i nije toliko lepa. Želimo da pružimo obojici istu priliku na početku svake trke, to im dugujemo. Dva puta smo doneli odluku tokom trke pošto smo mislili da je to potrebno za pobedu-, rekao je Volf.

Botas je u Bahreinu prvi put u karijeri krenuo sa pol pozicije, ali se tokom trke požalio na brzinu. On je rekao da je naredba o propuštanju „jedna od najtežih stvari koju vozač može da čuje“.

-Razumem, ali to je teško kada pokušavaš da se koncentrišeš na svoju trku. Ja sam timski igrač i ne bih odbio-, naveo je finski vozač.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter