0
Fudbal

TRAGEDIJA IZ PANAME JE POSTALA JOŠ STRAŠNIJA: Umesto da im bude heroj, oni su učestvovali u ubistvu voljenog reprezentativca (VIDEO)

Objavljeno: 17.04.17 u 21:55

Dan nakon što je sportski svet šokirala vest o ubistvu Amilkara Enrikeza, veziste reprezentacije Paname, usledila su i prva hapšenja.

Vlasti ove centralnoameričke države saopštile su danas da je uhapšeno sedam osoba zbog ubistva Enrikeza i ranjavanja još dve osobe. No, poraznije od toga što je uopšte došlo do smrti jednog od igrača od kojih se očekivalo da iskustvom Panami pomogne da se po prvi put plasira na Mondijal 2018. godine jeste to što se među uhapšenima nalaze čak tri malolente osobe.

Umesto da im Amilkar Enrikez bude jedan od idola, uzor i čovek na kog bi mladi ljudi u Panami trebalo da se ugledaju i da ga podrže u borbi za plasman u Rusiju, tri mlada života su na ovaj način trajno obeležena jer su učestvovala u nečemu što nijedan ljubitelj ne samo fudbala, i ne samo u Panami, već što nijedan ljubitelj sporta bilo gde na planeti neće zaboraviti – u gašenju jednog sna o sportskoj priči koja je pretila da bude među najromantičnijim koje je iznedrila najvažnija sporedna stvar na svetu.

Još uvek nije poznato da li su te tri osobe, i kako, umešane u ovaj slučaj. Neki izveštaji kažu da su privedeni zbog srodstva sa glavnoosumnjičenima, neki da su oni neposredni izvršioci ubistva, a neki da su bili deo organizacije. No, šta god od toga da je istinito, nema sumnje da će njihova imena zauvek ostati urezana u sećanje svih koji vole prave sportske priče i navijaju da pobedi fudbal.

Uostalom, još niko nije zaboravio Andresa Eskobara

(Youtube/Nex Noticias)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter