0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

IGOR MATIĆ: U skladu sa renomeom Čukaričkog profesionalno do samog kraja

Objavljeno: 17.04.17 u 15:52

Kapiten Čukaričkog Igor Matić rekao je da ekipa treba da prihvati igru u plej autu i udje maksimalno u preostalih sedam utakmica domaćeg prvenstva.

– U skladu sa renomeom Čukaričkog i ekipe treba da uđemo maksimalno u svaku utakmicu. Turbulentan period je iza nas i mi kao klub i tim ne možemo da budemo zadovoljni trenutnom pozicijom, ali svestan sam da u fudbalu kao i u životu ne može sve da ide lako, usponi i padovi su sastavni deo i najvažnije je da izvučemo pouku – rekao je Matić.

Prema njegovom mišljenju, dobro je što je Čukarički i dalje u borbi za Kup Srbije odnosno što predstoje kako je rekao dve lepe polufinalne utakmice u kojima ekipa treba da se prezentuje na što bolji način.

– Igramo protiv Zvezde i treba da probamo da napravimo iznenađenje. Sigurno da su favorit, ali uvek treba čovek da veruje u uspeh, jer ako ne veruješ neće se ni ostvariti. Ja sam optimista, možda možemo kroz Kup da izađemo u Evropu, što da ne.

Kapiten kaže da je važno da mlađi igrači ne tonu duhom, jer u sportu kao i u životu ništa nije lako i trenutna situacija treba da ojača ekipu i da pokuažu da zaslužuje bolje.

Pred utakmicu protiv Radnika, prvu u plej aut fazi Superlige Srbije Matić ističe da bez obzira što je Čukarički favorit ekipa treba da uđe na pravi način i zabeleži pobedu, uz maksimalan pristup svakog u ekipi.

FOTO: STARSPORT

Utakmica 31. kola igra se u utorak, 18. aprila od 19 časova na Banovom brdu. Čukarički je deveti na tabeli sa 40 bodova posle odigranih 30 kola regularnog dela, u kom je upisao 12 poraza (11 u jesenjem delu prvenstva), sedam remija i 11 pobeda.

– Sezonu nismo počeli na pravi način, ali došlo je i do spleta nesrećnih okolnosti. Odnosno sezonu smo počeli dobrom igrom u evropskim utakmicama i nesrećnim okolnostima izgubili od Videotona. Neki igrači su otišli, novi su došli, a ekipa je u jednom trenutku izgubila na samopouzdanju i neke utakmice smo nezasluženo gubili u kontinuitetu. Bilo je i promena trenera , koji su probali da izvuku maksimum iz ekipe, ali rezultat to nije pratio. Dolaskom Lalatovića u decembru, prošli smo pripreme i ojačali ekipu dolaskom nekih igrača na određenim pozicijama. Stabilizovali smo formu i krenuli na pravi način drugu polusezonu. To je onaj Čukarički koji je bio i u prethodne tri godine kad smo dominirali u prvenstvu. Sad je ispalo da ne ulazimo u plej-of, ali treba da sagledamo celu sezonu i da ne dozvolimo da se nađemo u sličnoj situaciji u nekoj narednoj sezoni.

Kako kaže kapiten tima sa Banovog brda ekipa mora da prihvati plej aut i proba da pobedi u svih sedam utakmica.

– Možda smo favoriti, fali nam što nema nekog izazova, ali mi smo pofesionalci – dodao je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter