0
Domaći fudbal

HOTSPORT INTERVJU – JOVANA GUZIJAN: Srpski fudbal je gledan koliko i Liga šampiona, ne treba ga potcenjivati! (FOTO)

Objavljeno: 14.04.17 u 19:55

Gost HotSport intervjua i humanitarnog tiketa u saradnji sa kladionicom MaxBet bila je prelepa voditeljka jedne od najgledanijih srpskih sportiskih televizija, Arene sport, Jovana Guzijan.

Šarmantna Jovana otkrila je za HotSport otkud u sportskom novinarstvu i srpskom fudbalu gde je veoma mali broj dama, govorila je o svom ‘najčešćem saradniku’ Miodragu Grofu Božoviću, srpskom fudbalu, Zvezdi i Partizanu, ali Ronaldu i Mesiju. Krenimo od samog početka…

Malo je dama u srpskom fudbalau, bukvalno se na prstima jedne ruke mogu nabrojati, kako se snalaziš u toj ulozi okružena kolegama i sportistima?

– Snalazim se odlično, generalno fudbal sam pratila i pre nego što sam počela da radim na TV Arena sport. Generalno to mi nije bila nepoznanica. Divno je biti žena u srpskom fudbalu, baš zbog toga što nas ima malo, povlašćene smo i hvala Bogu kod nas ima džentlmena, kako kod kolega tako i kod sportista, i svi se trude da nam bude prijatno kad radimo. Lično mi je divno što sam u takvom svetu – rekla je na početku razgovora za HotSport voditeljka Arene sport, Jovana Guzijan.

Zbog čega si izabrala baš sportsko novinarstvo i fudbal?

– Počela sam iz ljubavi prema sportu. Završila sam novinarsku školu i počela da radim u sportskoj redakciji jednog dnevnog lista. Tako je sve počelo, od ljubavi prema sportu i sa željom da budem aktivno uključena u sportska dešavanja kao novinar. Smatram da se za sada dobro snalazim.

Radiš na teletviziji Arena sport, i pored naše Superlige pratiš i najjače evropske lige. Kolika je razlika između našeg fudbala i onog najboljeg u Evropi?

– Verovali ili ne, ali statistički podaci koje pravi TV Arena sport govore o tome da su utakmice Superlige Srbije, pogotovo Crvene zvezde i Partizana, na nivou gledanosti grupne faze Lige šampiona. Mnogi vole da komentarišu i omalovažavaju srpski fudbal, da govore o lošem kvalitetu i slaboj poseti u Superligi, ali eto, nama statistika govori da je to i te kako gledano, i posle Lige šampiona i Lige Evrope to je najgledaniji sadržaj. Zato ne bih potcenjivala srpski fudbal – jasna je Jovana.

FOTO: Facebook/Jovana Guzijan

Nekako si prepoznatiljiva postala po intervjuima sa Miodragom Grofom Božovićem posle svake utakmice Crvene zvezde, koji je više puta pokazao da se radi o velikom džentlmenu. Kako uspevaš da izneseš njegovu duhovitost pred kamerama?

– On je izuzetan čovek, ne samo duhovit, smatram da je veliki džentlmen, jedan pravedan čovek koji neguje i poštuje neke stare vrednosti i to prenosi na posao, ali i na odnos sa ljudima i sa igračima. Sa te strane ga izuzetno poštujem, takođe i njegovu stručnost, jer od kada je došao svedoci smo rezultata koje pravi sa Crvenom zvezdom, eto jedino ta Evropa… Tu Zvezda nije imala sreće – istakla je Jovana.

Voliš sport i fudbal, da li se sećaš svog prvog odlaska na utakmicu i kada je to bilo?

– Ne sećam se baš tačno kada sam prvi put otišla na fudbalsku utakmicu, jednostavno žensko sam, tata i brat su zbog toga izbegavali da me vode na stadion. Zato kao mala devojčica nisam išla na utakmice, počela sam u srednjoj školi sa drugarima i drugaricama. Sećam se samo da mi je prva utakmica bila evropske kvalfikacije, igrala je Crvena zvezda i pobedila je.

Da li uskoro vidiš srpske klubove kao redovne učesnike grupnih faza evropskih takmičenja?

– Iskreno, nadam se. To nam stvarno mnogo nedostaje. Postalo je pomalo neizdrživo. Mi imamo dva velika kluba kao što su Crvena zvezda i Partizan koji zaslužuju da igraju u grupnim fazama evropskih takmičenja. Kada vidimo ko sve igra, mislim da ima mesta i za naša dva najveća kluba. Samo nažalost, tu su razni faktori zbog kojih naši klubovi ne igraju u Evropi, a sve se to nažalost lomi na terenu.

Koji ti je omiljeni klub u inostranstvu i mečeve koje lige voliš da odgledaš u slobodno vreme?

– Veliki sam fan fudbala u Italiji, i ne samo fudbala, već te zemlje. Eto, volim da gledam Seriju A, a uz brata koji je veliki fan Čelsija, tamo igraju naši igrači Matić i Ivanović koji je sada otišao, zavolela sam i ja ‘plavce’.

Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi?

– U principu nemam omiljenog fudbalera. Uvek se svađam sa mojim bratom koji obožava Kristijana Ronalda, ja ga lično ne volim. Mada nisam ni fan Lionela Mesija – bila je iskrena Jovana Guzijan uz osmeh na pomene portugalske zvezde…

Jovana Guzijan je u saradnji HotSporta i kladionice MaxBet sastavila humanitarni tiket. Kladionica MaxBet daruje 10.000 dinara, a potencijlani dobitak voditeljka TV Arena sport poklanja fondaciji Aleksandra Šapića ‘Budi human’ i 29-godišnjem Milošu Stefanoviću kome je hitno potrebna transplatacija bubrega. Evo i tiketa koji je sastavila Jovana Guzijan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter