0
Auto Moto

FORMULA 1: Baton menja Alonsa u Meklarenu u trci za VN Monaka

Objavljeno: 14.04.17 u 12:33

Britanac Dženson Baton zameniće u Meklarenu vozača Fernanda Alonsa u trci Formule 1 za Veliku nagradu Monaka u maju.

Alonso će učestvovati u trci Indijanapolis 500, koja je na programu 28. maja, a istog dana vozi se i trka Formule 1 u Monaku, pa je Meklaren morao da traži zamenu za Španca.

Baton je do prošle godine vozio za Meklaren, a na kraju sezone je saopštio da je završio karijeru. Britanac je postao ambasador Meklarena, ali je i ostao na raspolaganju kao rezervni vozač ‘ako okolnosti to zahtevaju’.

– Oduševljen sam što ću se vratiti trkama Formule 1. Nisam mogao da zamislim bolje mesto za povratak od Monaka, moje druge kuće i staze – rekao je Baton, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Svetski šampion iz 2009. godine je celu zimu proveo u Kaliforniji, gde se spremao za triatlon.

U ugovoru koji je Baton prošle godine potpisao sa Mekarenom o učešću u trkama, stoji i opcija da ga ekipa ponovo angažuje za sezonu 2018. godine.

– U Monaku sam pobedio 2009. godine, a to mi je jedna od najomiljenijih staza. To nezgodna ulična staza na kojoj dobri vozači mogu da naprave razliku. Iako Meklaren nije dobro počeo sezonu, mislim da će mu Monako više odgovarati nego neke brže staze na kojima su ove sezone vozili Alonso i Stofel Vandorn – rekao je Baton.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter