0
Evropske lige

FOTO: FK TORINO

MILINKOVIĆ SAVIĆ ODUŠEVIO: Golmanska legenda počastvovana što mu je uzor (FOTO)

Objavljeno: 12.04.17 u 14:36

Srpski čuvar mreže će karijeru nastaviti u taboru ‘bikova’ ali nije samo nekadašnji fudbaler razlog za to.
Kako je Vanja Milinković Savić izjavio, Siniša Mihajlović je dosta uticao na njegov dolazak u Italiju, ali i još jedan čovek.

Radi se o nekadašnjem čuvaru mreže Milana Kristijanu Abijatiju koji je uzor golmana koji je ponikao u Vojvodini.

Kada je Abijati čuo lepe reči koje je dobio od mlađeg Milinković Savića, nije krio oduševljenje:

– Bio sam jako iznenađen kada sam pročitao izjavu. Zaista su me dirnule njegove reči. Znam da sam nekima tokom svoje karijere bio inspiracija, ali ovde govorimo o mladom golmanu od 20 godina, koji je za mene faktički dečak, uz to nije rođen niti je živeo u Italiji. Logično bi bilo da kaže da mu je recimo Bufon uzor. Milinković Savića znam samo sa TV-a. Gledao sam neke utakmice Legije na kojima je branio, ali i utakmice U21 reprezentacije Srbije. Na mene je ostavio dobar utisak, kazao je Abijati za tamošnju štampu.

Nekadašnji golman je pričao i o Siniši Mihajloviću koji je radio sa njim. Popularni Miha je bio trener Milana u poslednjoj sezoni Kristijana Abijatija:

– Siniša je veliki trener i sjajan motivator. Ima talenat za rad sa mladim igračima, tako da je Milinković Savić u najboljim rukama, dodao je čuveni golman.

Abijati je upisao skoro 300 nastupa za Milan, branio je još za Juventus, Torino, Atletiko Madrid, kao i za nacionalni tim Italije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter