0
Evrokupovi

TAKTIČKA POBEDA ITALIJANA: Alegri poziva da se ostane na zemlji, Enrike prolazi kroz košmar

Objavljeno: 12.04.17 u 11:29

Trener Juventusa Masimilijano Alegri rekao je da njegovi fudbaleri još nisu ništa uradili posle pobede nad Barselonom, dok je njegov kolega Luis Enrike ocenio da je meč bio „kao treće poluvreme iz Pariza“.

– Na pola smo puta. Ima još 45 dana do kraja sezone, a za sada nemamo ni prvenstvo ni kup, niti smo se plasirali u polufinale Lige šampiona – rekao je Alegri novinarima posle utakmice, a preneli italijanski mediji.

Juventus je u sredu uveče pobedio Barselonu 3:0 u prvom meču četvrtfinala elitnog evropskog klupskog takmičenja.

– Ova utakmica treba da nam da više samopouzdanja i svesti o tome šta ovaj tim može da uradi. U redu je da budemo srećni, ali treba da ostanemo na zamelji i da imamo u vidu da ništa još nismo postigli. Barselona je PSŽ-u dala šest golova, tako da znamo da nas čeka komplikovan revanš. Moramo da izvučemo najviše iz svojih kvaliteta i njihovih slabosti – rekao je Alegri.

Barselona je u osmini finala izgubila u Parizu 4:0, a onda je u revanšu pobedila 6:1 i tako prošla dalje. Enrike je bio jako nezadovoljan posle utakmice.

– U suštini smo poklonili dva gola Juventusu u prvom poluvremenu. Meni je kao treneru neobjašnjivo kako su bili tako bolji od nas. Kao da sam u košmaru. Stvarno imamo malo sreće u poslednje vreme i sad samo mogu da se nadam da ćemo uskoro stati na noge – rekao je Enrike.

On je istakao da njegova ekipa ponavlja greške.

– U prvom poluvremenu su igrači bili odlučni, ali smo pravili iste greške kao u Parizu, što je veliki problem. Drugo poluvreme je bilo bolje, ali ne mogu da iz glave izbacim prvo poluvreme, kao košmar. Možda nije bila repriza Pariza, al sam osećao kao da je to bilo treće poluvreme – rekao je Enrike.

On je preuzeo odgovornost za rezultat.

– Optimista sam po prirodi, ali preuzimam odgovornost za ovo. Ja sam trener i sačma se zaustavlja na meni. Ako igramo dobro kao što znamo, možemo svakome da damo četiri gola – rekao je Enrike.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter