1
Domaći fudbal

FOTO: Nacional

NACIONAL IMA CILJ: Borićemo se za trofej ‘Univerzal kupa’

Objavljeno: 11.04.17 u 14:58

Članovi novopazarskog Nacionala gledaju ka velikoj sceni. Dečake koje predvodi tandem: Almir Gegić-Sead Muratović i ove godine očekuje učešće na jednom od najprestižnijih turnira u Evropi „Univerzal kupu“. Italijanski Forte dei Marmi od 14. do 17.aprila ugostiće 64 ekipe koje stižu širom „Starog kontinenta“ i boriće se u paklenom sistemu takmičenja, za naslov najbolje. Dečaci iz Novog Pazara su minule godine bili četvrti, ove, žele još više:

– Nedostatak iskustva i sportske sreće uzrokovao je da se prošle godine ne umešamo u borbu za trofej. Sada smo spremniji, verujem i kvalitetniji za sve izazove i iskušenja koja nas očekuju. Neće biti lako, daleko od toga,ali smo se studiozno pripremali, ništa nećemo prepustiti slučaju i verujem da smo kadri da se domognemo makar jednog od prva tri mesta, smatra Almir Gegić, nekadašnji internacionalac u: Italiji, Turskoj, Slovačkoj i prvi Novopazarac u „Kalču“. On je ujedno i osnivač Nacionala, koji je već nekoliko godina fudbalski brend, ne samo Novog Pazara, nego i mnogo šire.

– U obavezi smo da dostojno reprezentujemo naš fudbal, da pokažemo da nismo bez razloga svojevremeno prozvani „evropskim Brazilcima“. Iako smo u grupi sa velikanom kao što je Sevilja,uveren sam da će naši klinci pokazati šta znaju i da će nam doneti mnogo radosti. Napomenuću da je turnir pozivnog karaktera, te da je nemoguće učestvovati bez poziva organizatora, a mnogi „Univerzal kup“ smatraju nezvaničnim prvenstvom Evrope, napominje Gegić kome je „desna ruka“ Sead Muratović. Mladi stručnjak, koji je u mlađim kategorijama Crvene zvezde bio kapiten i jednom Dejanu Stankoviću, takođe sa dosta optimizma iščekuje vojevanja u Italiji:

– Imamo adute i to valjane, raspolažemo veoma dobrim igračkim kadrom, dečaci su maksimalno spremni i motivisani. Jedva čekaju,kao i mi start prve utakmice. Da se pokažu i dokažu u probranom društvu, da odigraju kako umeju i nanovo osvoje simpatije, ali verujem i jedno od prva tri mesta. Nikome ne pretimo,ali se nikoga ni ne plašimo, uveren je Muratović.

FOTO: Nacional

Veliku podršku Nacional će u Italiji imati i od predsednika kluba, Roberta Nave. Ugledni fudbalski menadžer iz švajcarskog Lugana opčinjen je novopazarskim talentima. Zahvaljujući i njemu, o Nacionalu se biranim rečima govori širom Evrope. I ovog puta će biti uz njih, da ih, možda kao predvodnik odvede do samog trona. Jer u njih bezgranično veruje. Veruje da su bolji od Sevilje ali i od ostalih rivala u grupi, te da će se bez problema izboriti za samu završnicu Univerzal kupa.

Uzgred, Nacionalu je ovo treće učešće, pa valjda bude i po onoj narodnoj: Treća-sreća…

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter