0
Vremeplov

VREMEPLOV: Gol u Atini za veliku pobedu Jugoslavije (VIDEO)

Objavljeno: 10.04.17 u 23:57

Osvajao je trofeje sa Zvezdom, a nije mu se ispunila želja da bude trener crveno-belih.

Probiti se na glavnu scenu u bivšoj Jugoslaviji nije bilo lako, ali je Stanislav Karasi (71) uspeo kao igrač da šest godina provede u Crvenoj zvezdi i osvaja trofeje.

Bilo je uspeha i u Evropi, a mnogi napadača pamte po golu datom u Atini za pobedu nad Grčkom u poslednjim minutima 1973. godine, koja je bila jedna od ključnih za plasman sledeće godine na SP u Nemačkoj.

Iz Zvezde put ga je odveo u Lil i Antverpen, a zatim Ameriku, dok je u finišu karijere nastupao za OFK Beograd i Hajduk sa Liona.

Odlučio se Karasi za trenerski posao i promenio je niz klubova: Milicionar, Mladost Lučani, Radnički Novi Beograd, Borac, Erzurum (Turska), Al Kiok (Kuvajt)… Ipak, nije mu se posrećilo da sedne na klupu voljenog kluba sa stadiona „Rajko Mitić„, mada je nekoliko puta bio u najužoj konkurenciji. Član je ekipe veterana i prati mečevei fudbalskog i košarkaškog tima Crvene zvezde.

(Youtube/MrSljiva66)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter