0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DANGBIĆ PRED CEDEVITU: Želimo da odbranimo prednost domaćeg terena, finale je priča za sebe!

Objavljeno: 08.04.17 u 16:52

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su doživeli poraz u Istanbulu u borbi za plej-of Evrolige, ali će jako brzo morati da zaborave ovu utakmicu i okrenu se verovatno još značajnijem duelu.

Ekipu Dejana Radonjića već u ponedeljak očekuje prva utakmica finalne serije ABA lige sa Cedevitom, a bek crveno-belih Nemanja Dangubić svestan je da je pred njime i njegovim saigračima novi težak zadatak.

-Cedevita je pobedom nad Partizanom pokazala da zaslužuje da igra u finalu. Radi se o zaista kvalitetnoj ekipi. Mi smo već dva puta igrali protiv njih u ovoj sezoni i oba puta pobedili, ali te utakmice ne znače praktično ništa kada se dodje do finala. Daćemo sve od sebe da prvenstveno odbranimo domaći teren u prve dve utakmice, a da onda tamo uzmemo jednu pobedu i odbranimo trofej,- izjavio je Dangubić za sajt ABA lige.

On se uoči duela koji donose plasman u Evroligu prisetio i prošlosezonskih duela sa Zagrepčanima u polufinalu regionalnog takmičenja, gde je zvezda prošla dalje 2:0 u seriji.

-Prvi meč u Beogradu je bio posebno neizvestan, ali smo srećom uspeli da pobedimo i kasnije da udjemo u finale. Nema dileme da će obe ekipe dati sve od sebe da osvoje trofej, posebno jer prvo mesto vodi u Evroligu. Zato očekujem veliku brobu, a mi moramo da budemo potpuno koncentrisani tokom čitave serije.- rekao je bek Zvezde.

Cedevita u ovom meču neće moći da računa na Marka Arapovića i Rajana Boutrajta, koji su doživeli povrede u majstorici polufinala, a u tome mladi Zvezdin košarkaš vidi prednost njegove ekipe.

-Možda je naša prednost to što imamo više igrača u rotaciji. Ali, u svakom slučaju moramo da ispunimo sve taktičke zamisli trenera, da igramo koncentrisano i da nametnemo naš stil igre. Dakle, sa mnogo energije, kontrolisano u napadu i jako u odbrani,- rekao je Dangubić.

On je istakao da je najvažnije sačuvati prednost domaćeg terena, ne bi li ekipa znatno mirnije otputovala u prestonicu Hrvatske.

-Kada smo počinjali sezonu pričali smo koliko je prednost domaćeg terena bitna u plej-ofu i zato smo se toliko trudili da završnimo sezonu na prvom mestu. Vrlo dobro znamo koliko je teško neku ekipu pobediti nekoliko puta zaredom. Zato je veoma važno odbraniti prednost domaćeg terena u prve dve utakmice, kako bismo mirniji putovali u Zagreb.- završio je Dnagubić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter