0
Ostali sportovi

RUKOMET: Đurković potpredsednik SEHA lige

Objavljeno: 07.04.17 u 15:00

Prvi čovek srpskog rukometa Božidar Đurković postao je potpredsednik SEHA lige, nakon čega je najavio povratak naših klubova u regionalno takmičenje.

Prema informacijama koje je saopštio RSS, on je na sednici Skupštine SEHA u Brestu u Belorusiji izabran, da bi potom rekao da će poraditi na tome da se vrate srpski klubovi, koji prošle sezone nisu igrali u SEHA ligi:

– Učestvovao sam u radu Skupštine, a to znači da će se srpski klub ili klubovi vratiti u SEHA ligu. Mislim da takmičenje sa klubovima kao što su Zagreb, Celje, Vardar, može samo dobro da donese srpskim klubovima. Zaključak sastanka jeste da se ne izlazi s brojem klubova i modelom takmičenja, dok se ne završe nacionalna prvenstva krajem maja i početkom juna. Interesovanje za ligu je ogromno. U nju žele i klubovi iz zemalja koje do sada nisu učestvovale, rekao je predsednik RSS.

Potom je najavio povratak naših klubova u takmičenje;

– Kao predsednik (RSS) ne želim da donosim odluke sam, već će to uraditi najviši organi, Upravni odbor i Skupština RSS, kada budemo znali na koliko ćemo klubova moći da računamo, a odluke će biti vezane i za sistem takmičenja u Srbiji. Mnogo toga će zavisiti od toga kakvim će budžetima raspolagati naši klubovi. Niko u Srbiji ne bi voleo da naši klubovi budu topovska hrana i da gube 10-15 razlike. Povratak naših klubova je gotovo izvestan, da li jedan ili dva, to ćemo videti.

Zatim je otkrio i svoju želju:

– Naša želja je da se vratimo sa dva kluba, ali zavisi i od budžeta i standarda, jer su klubovi sadašnjih učesnika daleko veći od naših. Povratak u regionalno takmičenje biće podstrek našim klubovima, zaključio je on.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter