0
Evroliga

EVROLIGA: Zvezdino ‘doviđenja Evropo’, sudije ‘imale prste’ u rezultatu (VIDEO)

Objavljeno: 07.04.17 u 20:48

Crveno-beli nisu uspeli da savladaju turski tim na poslednjem meču u ligaškom delu takmičenja.

Darušafaka je sa 78:62 slavila u Istanbulu protiv Crvene zvezde i plasirala se u narednu fazu Evrolige.

U početnih četiri minuta meča Crvena zvezda nije uspevala da dođe do poena, ređali su se promašaji u timu Dejana Radonjića. što je Darušafaka koristila i veoma rano bila na pragu dvocifrenog vodstva. Prvi koš za goste je delo Ognjena Kuzmića koji je iskoristio lošu odbranu Žižića i smanjio na 10:2. U nastavku se Zvezda rezultatski uključuje, ali novi prelomni momenat je greška sudija koji ne sviraju očigledno duplo vođenje, nakon čega Darušafaka poentira i ponovo beži na plus sedam. Bred Vonamejker nastavlja da rešeta obruč Zvezde koja trojku ne može da ubaci, dok ima i problem sa šutevima za dva poena.

Poenima posle prodora Simonović u prvom napadu druge četvrtine spušta Beograđane na jednocifreni zaostatak. Zvezda započinje mini seriju koju koševima prekida Klajburn, ali je usledio novi talas gostiju, mada se i tu dobro snalazi Darušafaka koja uspeva da stekne dodatno vodstvo. Na kraju, Žižić pogađa jedno od dva bacanja i rezultat na poluvremenu je bio plus 11.

Mnogo bolju igru, pre svega odbranu, su izabranici trenera Radonjića pokazali tokom treće četvrtine u kojoj je Zvezda mogla da dođe do izjednačenja. Kuzmić je poenima na drugi pbruč započeo niz Crvene zvezde, koja je ‘krckala’ vodstvo Darušafake. Ekspresno su se gosti spustili na samo minus tri poena vezanim koševima Dženkinsa i Kuzmića, da bi sjajni Bertans ipak pogodio u finišu i doneo nešto sigurniju prednost pred završnih 10 minuta.

Sjajnom odbranom je Dangubić pružio mogućnost da crveno-beli smanje zaostatak na početku poslednje četvtine, što je i učinjeno. Bilo je minus četiri kada je Džejms Anderson pogodio prvu trojku večeras i najavio eliminaciju Crvene zvezde. U nastavku je Darušafaka uzela meč u svoje ruke, ponovo ‘pobegla’ na dvocifrenu razliku i odigrala bezbrižnu završnicu koja ih je odvela u ‘top 8’ fazu Evrolige.

U taboru tima sa Malog Kalemegdana je najbolji bio Ognjen Kuzmić sa 14 poena, Dženkins je imao 12, a Simonović 10. Na drugoj strani je Bred Vonamejker briljirao sa 22, Vilbkin je imao 16, a Žižić 11.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter