1
Evroliga

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA DOPUTOVALA U ISTANBUL: Ponosni Radonjić govorio o problemima i analizirao tim Darušafake

Objavljeno: 06.04.17 u 14:51

Košarkaši Crvene zvezde doleteli su u ranim popodnevnim časovima u Istanbul gde ih u petak od 19 časova očekuje utakmica 30. kola Evrolige protiv Darušafake.

Žestok ritam se nastavlja. Samo tri dana nakon uspešno obavljenog posla u ’’majstorici’’ polufinalne serije ABA lige protiv Budućnosti, a tri dana uoči početka finalne serije protiv Cedevite, crveno-beli će odmeriti snage sa Darušafakom u Istanbulu.

Delegacija KK Crvena zvezda stigla je u najveći grad Turske u ranim popodnevnim časovima. Plan je da ekipa odradi jedan trening u četvrtak uveče, a potom i ujutru na dan utakmice. Pomenuti ritam je ponovo iziskivao brojna prilagođavanja pa će tako izabranici Dejana Radonjića atipično imati trening u Istanbulu i u subotu ujutru pošto je let za Beograd rezervisan taj dan u večernjim časovima.

Meč poslednjeg kola ligaškog dela Evrolige zakazan je za petak od 19 časova. Mimo svih previđanja, crveno-beli su došli u situaciju da pokušaju da naprave još jedno evroligaško čudo i trijumfom nad snažnom Darušafakom ostvare plasman u Top 8 Evrolige.

Svoja očekivanja pred utakmicu sa Darušafakom izneo je trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić:

– Pre svega želim da istaknem da sam izuzetno ponosan na sve što smo postigli u Evroligi. S obzirom na sve što smo do sada uradili to je osećaj koji se sigurno neće promeniti bez obzira na epilog meča sa Darušafakom. Ne treba zaboraviti se da smo na početku Evrolige važili za autsajdera kome su predviđali svega nekoliko trijumfa, a mi kolo pre kraja imamo 16 pobeda i borimo se za plasman u Top 8. Na sve to, raspored je takav da smo došli u situaciju da odlučujući meč u Evroligi igramo posle napornog polufinala i pred finale plej-ofa ABA lige. To nas stavlja u poziciju u kojoj se ne nalazi nijedna druga ekipa u Evropi. Samo mi koji smo unutra znamo kolika su opterećenja. Ali ovaj tim to nosi, pokazuje snagu i karakter – istakao je Radonjić koji je zatim podsetio na probleme koji već dugo prate crveno-bele:

– I u Istanbulu smo bez Stefana Jovića. Njegov izostanak koji sa kratkim prekidima traje već dva meseca, zahtevao je razna prilagođavanja koja nisu laka, posebno ne u trenutku u kome se mi nalazimo. Ali šta je – tu je. To nije nova situacija za nas – rekao je Radonjić.

FOTO: STARSPORT

Tokom čitave sezone plenila je velika želja i borbenost svih igrača Zvezde, a strateg crveno-belih ističe da će ti faktori biti prisutni i u petak:

– Naša motivacija je onakva kakva treba da bude za ovakav meč. Imamo želju da odigramo dobro i probamo da dođemo u situaciju da pobedimo. Razlika u pristupu ne postoji u odnosu na prethodne utakmice. Svaku od prethodnih 29 utakmica smo igrali sa izuzetnom željom koja je bila prisutna kod svih nas. Tako je i ovoga puta – istakao je Radonjić koji je u nastavku pričao o kvalitetima Darušafake:

– Darušafaka je dovela Dejvida Blata na početku sezone koji je sa tržišta uzeo najbolje dostupne igrače. Tim je projektovan za najveća dostignuća. Nalaze se u dobroj formi. Vonamejker je jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, Vilbekin igra odlično, a Klajburn je iskočio ove sezone. Imaju Andersona koji je NBA igrač, a Harangodi i Moerman donose veliko iskustvo. Angažovanjem Žižića uspeli su da reše i problem u reketu. Poseduju ogromno iskustvo i igraju odlično – rekao je Zvezdin trener i potom dodao:

– Želja je da kontrolišemo njihov napadački potencijal i da iz svake situacije napravimo prednost za nas. Najveća snaga Darušafake je njihov individualni kvalitet koji nudi širok repertoar mogućnosti – zakljućio je Dejan Radonjić.

0
0

1 Komentara

  1. ..tu neka i ostanu, zaostali kraci turcizma na balkanu sdcz !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter