0
Fudbal

LJUJIĆ: Imamo potencijal grupnu fazu u Evropi

Objavljeno: 06.04.17 u 15:53

Fudbaleri Žalgirisa odlično započeli novo prvenstvo Litvanije.

Fudbaleri Žalgirisa, za koje sa uspehom nastupa Matija Ljujić, sjajno su počeli odbranu titule u litvanskom prvenstvu. Ekipa iz Viljnusa je na prvih pet utakmica slavila četiri puta i već se izdvojila na čelu tabele.

– Imamo izuzetno dobar tim, dominiramo u šampionatu, a cilj je da se napravi pomak u Evropi. Postoje još tri tima koji se bore za prvo mesto pored nas, ali oni su međusobno gubili bodove jedni od drugih, tako da smo od početka na liderskoj poziciji – rekao je Ljujić.

Žalgiris je novu sezonu započeo trijumfom u Superkupu protiv Trakaija, a Ljujić je na svim dosadašnjim mečevima imao zapaženu ulogu. 23-godišnji srpski fudbaler je rekao da ove sezone ima nešto drugačije zadatke na terenu u odnosu na prošlu.

– Igrao sam sve utakmice po 90 minuta. Uloga u timu se malo promenila, pošto igram nešto povučenije nego prethodne sezone. Imamo dosta kvalitetnih pojedinaca, konkurencija u timu je jaka, pa mi je bitno da sam stekao poverenje trenera i da igram redovno – smatra Ljujić.

Jedan do glavnih ciljeva ove sezone za Žalgiris, pored novih uspeha u domaćim takmičenjima, biće i učešće u Evropi. Prošle sezone Ljujićev tim je nesrećno eliminisan od Astane u kvalifikacijama za Ligu šampiona i litvanski prvak ove godine namerava da ostvari bolje rezultate.

– Čeka nas još tri meseca uigravanja pred kvalifikacije. Pored toga što želimo da odbranimo duplu krunu, želimo da napravimo korak dalje u Evropi. Klub je dobro organizovan i ima potencijal da igra grupnu fazu u Evropi – zaključio je Ljujić.

Žalgiris takmičenje u prvenstvu Litvanije nastavlja u sredu, 12. aprila, kada gostuje ekipi Stumbrasa, koja je trenutno pretposlednja na tabeli.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter