1
Evropske lige

KO JE NJEMU DAO LICENCU: Cela Engleska se smeje sudiji zbog neviđenog propusta na meču Čempionšipa! (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.17 u 19:29

Viđali smo svakojake propuste sudija ali ovo je jednostavno nepoznavanje osnovnih fudbalskih pravila.

Na utakmici engleskog Čempionšipa između Njukasla i Bartona, sudija Kid Stuard pokazao je da je izgleda zaboravio određena pavavila fudbalske igre, što je za jednog sudiju neoprostivo posebno u ovom rangu takmičenja.

Naime engleski arbitar je nakon što je fudbaler Njukasla postigao pogodak iz penala, dosudio indirektan udarac zbog ranijeg ulaska u kazneni protor drugog igrača „svraka“ Dvajta Gejla.

Ništa to ne bi bilo neobično da sudija nakon toga umesto da ponovi izvođenja jedanaesterca nije poništio pogodak i loptu dodelio Bartonu. Ovo je izazvalo pravi šok i nevericu igrča i klupe Njukasla, koji je do kraja ipak uspeo da dođe do važnog trijumfa u borbi za prvo mesto i povratak u elitu.

Izvor:Youtube/FionaNUFC

Nedugo posle utakmice, Udruženje profesionalnih sudija Engleske, objavilo je saopštenje za javnost u kome se navodi da je prema pravilima igre penal trebalo ponoviti, te da je Straud svestan greške koju je napravio i da upućuje izvinjenje.

Sreća po sudiju je to što je Njukasl do kraja ipak ostvario pobedu jer bi u suprotnom bura koju je izazvao svojom odlukom bila znatno veća.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter