0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL NAJAVLJUJE ‘EPSKI DUEL’: Pobedi ili idi kući! (VIDEO)

Objavljeno: 06.04.17 u 13:20

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 19 časova igraju meč poslednjeg, 30. kola Evrolige. Oba tima imaju imperativ pobede, i oba tima u dobrom raspoloženju dočekuju utakmicu.

Zvezda je pre dva dana savladala Budućnost i plasirala se u finale ABA lige, a ako na to dodamo pobedu nad Uniksom, čini se da su crveno-beli u blagom rastu forme. Sa druge strane Darušafaka u najjačem takmičenju u Evropi ima dve vezane pobede, od čega je prošla protiv Brosea možda i pokazala da turski tim ima naklonost sudija.

Na ruku tom mišljenju ide i odluka da prvi sudija meča bude Migel Perez Perez, koji je Crvenu zvezdu žestoko oštetio pre dve sezone, a koji crveno-belima nikako nije „srećne ruke“ – ove sezone je Zvezdi sudio u porazima od Darušafake u 1. i od Fenerbahčea u 11. kolu, dok je pošle sezone čak pet puta delio pravdu na mečevima crveno-belih, od čega je Zvezda četiri puta poražena (Cedevita, Fenerbahče i Efes u Top 16 fazi, i CSKA u Top 8), dok je samo Lokomotivu savladala u meču najboljih 16. U sezoni 2014/2015 nije sudio crveno-belima, dok je u 2013/2014 tim iz Beograda oba puta poražen kad je ovaj arbitar bio među trojicom – bolji su bili Panatinaikos u Evroligi i Lijetvus Ritas u Evrokupu.

Može li Zvezda do pobede uprkos svim tim „pratećim“ stvarima? Izvesno je da može, jer su nas na to crveno-beli i navikli.

Uostalom, ko je verovao da mogu do 16 pobeda u ovakvom formatu Evrolige? A ako su uspeli da naprave takav podvig, nema razloga da ne uspeju to još jednom.

Čisto da upotpune spektakl koji Evroliga najavljuje:

(Youtube/Euroleague Basketball)

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter