0
Košarka

FOTO: STARSPORT

STRANCI ‘ZABEZEKNUTI’: Preko Tvitera se ‘takmiče’ ko će da sastavi bolju Jugoslaviju, u svakom timu Teo (FOTO)

Objavljeno: 04.04.17 u 16:52

Strani zaljubljenici u igu pod obručima, pogotovo oni mlađi, sa nevericom gledaju ko bi danas igrao u jednoj reprezentaciji da Srbi, Hrvati, Bosanci, Makedonci, Crnogorci i Slovenci žive u istoj državi.

To je često tema domaćih medija, ali sada je aktuelna i među ljudima koji prate košarku, ali žive daleko od Balkana. Najčešće ime u reprezentaciji Jugoslavije je naravno srpski organizator igre Miloš Teodosić koji je jedan od najboljih na toj poziciji u Evopi.

Što se tiče srpskih igrača, ljudi su se setili Nikole Jokića, Nemanje Bjelice, Bogdana Bogdanovića, ali i Nikole Kalinića, Marka Gudurića i Milana Mačvana.

Svoje mesto su po mišljenju navijača u timu dobili i Goran Dragić, Luka Dončić, Dario Šarić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Nikola Vučević i Džanan Musa koji je sjajno odigrao majstoricu protiv Partizana.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

‘JUGOSLOVENI’ U NBA:

Crna Gora: Nikola Peković (Minesota Timbervulfs), Nikola Vučević (Orlando Medžik) i Nikola Mirotić* (Čikago BUls)

Hrvatska: Bojan Bogdanović (Vašington Vizards), Dario Šarić (Filadelfija 76ers), Damjan Rudež (Indijana Pejsers), Mario Hezonja (Orlando Medžik), Dragan Bender (Finiks Sans) i Ivica Zubac (LA Lejkers)

Slovenija: Beno Udrih (Detroit Pistons), Goran Dragić (Majami Hit) i Saša Vujačić (Njujork Niks)

Bosna i Hercegovina: Jusuf Nurkić (Portland Trejlblejzers) i Mirza Teletović (Milvoki Baks)

Srbija: Nemanja Bjelica (Minesota Timbervulfs), Nikola Jokić (Denver Nagets) i Boban Marjanović (Detroit Pistons)

Makedonija: /

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter