0
U pripremi

PRESUDILO ISKUSTVO: Paunićevih 17 poena malo za Real Madrid (FOTO)

Objavljeno: 04.04.17 u 14:09

Nekadašnji reprezentativac je ponovo briljirao u dresu Fuenlabrade.
U 27. kolu Endesa lige su se susreli Fuenlabrada i Real, a jedan od najzapaženijih u poraženoj ekipi bio je Ivan Paunić.

Za svega 22 minuta je srpski košarkaš uspeo da postigne 17 poena Madriđanima, koji su ipak slavili sa dva poena razlike: 101:99.

– Utakmica sa Realom je bila jedna od boljih ove sezone. Bukvalno su poslednja dva minuta presudila u njihovu korist, zbog većeg iskustva i većeg broja jakih utakmica. Ostaje žal, ali okrećemo se novoj utakmici i borbi za plej-of. Trudio sam se da dam svoj maksimum i odigram što bolje mogu. Posle utakmice je bilo mnogo pozitivnih kritika, što je motiv više za veći rad i zalaganje, kazao je Paunić.

Fuenlabrada je bila blizu iznenađenja zbog činjenice da je uspešno zatvorila mladog Luku Dončića, jednog od najopasnijih trenutno u timu ‘kraljevskog kluba’.

– Luka je vanserijski talenat, neverovatan je. Za njega imam samo reči hvale. Takođe, mogu da kažem da je bez obzira na nešto slabiji ofanzivni učinak imao značajan doprinos u pobedi Reala, dodao je nekadašnji reprezentativac.

Do kraja regularnog dela sezone u Endesa ligi ostalo je još sedam kola, a Fuenlabrada još ima šanse za plej-of, samo će zavisiti koliko od svojih rezultata, tako i svojih rivala.

– Može se reći da je ova sezona približno dobra kao prošla, trenutno smo na dve pobede od plej-ofa. Nadam se da ćemo do kraja sezone uspeti da izborimo mesto u nokaut fazi. Što se tiče moje igre, mogu samo da kažem da se naporan rad isplatio i da svojim partijama uvek pokušavam da što više doprinesem uspesima ekipi, naglasio je Paunić.

U prvom delu sezone, Fuenlabrada je igrala u visokom ritmu, s obzirom na obaveze i veliki broj utakmica u Evrokupu, gde su zaustavljeni u Top 16 fazi.

– Ova sezona je mnogo napornija od prethodne. Pružili smo veliki broj dobrih partija i u domaćem prvenstvu i u Evrokupu, gde smo bili blizu plej-ofa. Nedostajala nam je samo jedna pobeda, a igrali smo u jakoj konkurenciji sa veoma kvalitetnim ekipama poput Gran Kanarije, Mursije i Lokomotive, otkrio je srpski košarkaš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter