0
Košarka

NCAA: Kraj „ludila“, Severna Karolina šampion po šesti put! (VIDEO)

Objavljeno: 04.04.17 u 09:33

Košarkaši Severne Karoline postali su šampioni koledž lige SAD (NCAA), pošto su rano jutros u finalu završnog turnira pobedili Gonzagu sa 71:65.

Ovo je Severnoj Karolini šesta titula do sada. Završni turnir igrao se u gradu Glendejl u Arizoni.

Finalna utakmica bila je neizvesna i puna preokreta i rešena je u samom finišu meča. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džoel Beri drugi, sa 22 poena, dok je zvezda tima Džastin Džekson postigao 16 poena. Gonzagu je predvodio Najdžel Vilijams Gos sa 15 poena.

Izvor:Youtube/NCAA March Madness

Severna Karolina se ovako iskupila za poraz u prošlogodišnjem finalu, kada je izgubila od Vilanove trojkom Krisa Dženkinsa u poslednjoj sekundi utakmice. Većina igrača iz tog tima igrala je i danas, iako je i u polufinalu i finalu slabo šutirala iz igre. U večerašnjem meču šut za tri bio joj je 4/27.

Finale je bilo jako neizvesno i napeto u drugom poluvremenu, pošto su sudije dosudile 27 faulova i tako zaustavile ritam utakmice, ali i izbacile iz igre centre Gonzage Kenedija Miksa, Pžemeka Karnovskog i Zeka Kolinsa, koji su imali problema sa ličnim greškama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter