3
Evroliga

FOTO: STARSPORT

VREMEPLOV: Pre tačno sedam godina se ‘ponos Izraela’ u Areni ‘tresao od straha’ (VIDEO)

Objavljeno: 02.04.17 u 00:08

Tog prvog aprila nije bila šala vest da se Partizan plasirao na ‘fajnal for’ Evrolige.
U četvrtom meču četvrtfinala je Partizan u prepunoj Areni porazio Makabi rezultatom 76:66.

Senzacionalan uspeh su te 2010. godine učinili puleni Duška Vujoševića koji su ‘potukli’ barem na papiru i po bankovnom računu nadmoćniji Makabi. Sve je išlo ka tome da se napravi istorijski uspeh u ovom veku, od atmosfere pre i tokom meča, pa i same igre Partizana.

Makabi je imao šansu da dođe do trijumfa, pogotovo kada je u trećoj četvrtini strateg ‘ponosa Izraela’ pokušao da zbuni Duletove momke sa dva visoka igrača u petorci, Fišerom i Perkinsom koji su zatvarali pilaze obruču Makabija. Partizan je na to odgovorio ‘zatrpavanjem’ koša gostiju šutem sa distance, od kojih su mnogi bili trojke.

Pred kraj su Viznevski i Lazme pravili probleme crno-belima, ali su nošeni atmosferom sa tribina ‘eksplodirali’ Lester Bo Mekejleb i Slavko Vraneš, koji su u bitnim momentima odlepili Partizan od Makabija. Sve je do dovelo do ubedljive, dvocifrene pobede i čekirane karte za Pariz, gde su bili još CSKA, Olimpijakos i Barselona.

(Izvor: YouTube/rade vukovic)

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Partizan – Makabi 76:67 (18:16, 20:19, 17:17, 21:15)

Beograd – Dvorana: Arena. Gledalaca: 21.367. Sudije: Mitjana (Španija), Taurino (Italija, Mikevic (Poljska).

Partizan: Roberts 8, Mekejleb 19, Kecma 12, Milošević 2, Rašić 6, Mitrović, Božić 6, Marić 9, Veseli 5, Đekić 1, Vraneš 8.

Makabi: Šarp, Viznevski 15, Perkins 14, Grin 1, Pnini, Anderson, Lazme 7, Eidson 12, Blutental 4, Fišer 14

[/stextbox]

0
0

3 Komentara

  1. Ovde treba istaći da je Makabi tada imao prednost domaćeg terena i da je Partizan pobedom u Tel Avivu izborio odlučujući meč u Pioniru.Tadašnji Makabi je bio strah i trepet za sve velikane Evrope i prolaz Partizana izuzetna senzacija.Ove godine imate raspali Makabi,Barselonu,problematični Olimpijakos ,Panatenaikos,Fener, tako da ko god bude u top osam može i do titule prvaka Evrope.

    0
    0
    Odgovori
  2. svaka cast za hrabrost HotSportu, redakciji, novinaru da pise o dostignucima kosarkaske INSTITUCIJE kk partizana … ocekujem da budu prozvani i dobiju zuti karton od … za ovo sto napisase … jer ce ovo negativno da deluje na rukovodstvo (ljude u i oko …), navijace – glasace drzavnog projekta FMP-kkcz iz beogradskog predgradja … jer ONI imaju nameru da uz autoritet vlasti i drzave, uz ogromne OPLJACKANE pare … ONI pisu kosarkasku istoriju Srbije… ponistavajuci, omalovazavajuci sve sto od kosarke u Srbiji nacini -napravi kk partizan. NECE MOCI … TO NIKAD DA STIGNU I POSTIGNU … jer sve sto rade i uradise … to na kvarno rade … na stetu za kosarkasku Srbiju i kosarkasku INSTITUCIJU kk partizan. u NJIMA … nema niceg sportskog, viteskog, … sve je usiljeno, na silu, kvarni i oruk .. da se sa NJIMA ponosi srpski sport. jedan je partizan … sve ostalo je plagijat … STETA …

    0
    0
    Odgovori
  3. Ma, nije to nista prema sadasnjim rezultatima komsinice,jel da??!!!
    Znate vi ono cuveno: Ti to mozes Zvezdo! Ili, :“Jednostavna prica: Zvezdo, odes u Istanbul i pobedis“! Da,bas tako,neko je jednom otisao i doneo sa putovanja bas u taj Istanbul,ni manje ni vise nego TITULU PRVAKA EVROPE!!! Cisto da podsetim,a ovi F4 dva puta, ma to je bre sitnis!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter